Mer kultur

Mer kultur

Senaste veckan har det snackats kultursatsningar, redaktörsval och jubileum.

Jakten på de tre nya redaktörerna har börjat och bland medarbetarna märks viss nervositet kring vem som kallats på intervju eller ej. Valberedningen, som tar fram kandidater, består av delar av Lundagårds styrgrupp, så vi tre sittande redaktörer har ingen insyn i valprocessen. Så vi är lika spända som alla andra på vilka valberedningen nominerar till de tre posterna. Den 20 april vet vi vem som blir våra efterträdare, för det är då studentkårerna har sitt valting.

I helgen ska Annika och Kenneth styra upp en redigeringshelg. På måndag morgon skickar de nummer 2/2015 till tryckeriet i Vimmerby, så det är mycket som ska fixas inför och under helgen. Parallellt med detta jobbar underredaktör Linus Gisborn vidare med vår 95-årsbilaga. Vi har fått tag på flera gamla redaktörer och medarbetare som gärna ställer upp med material och intervjuer, så det kan bli riktigt bra.

På kultursidorna har vår skribent Philip Stålhandske sjösatt ett nordiskt litteratursamarbete med våra systertidningar Studentbladet i Helsingfors och Universitas i Oslo. Idén om samarbete föddes när Kenneth deltog i en paneldiskussion med bland annat de andra studenttidningarna i Helsingfors i november i fjol. Håll utkik på Kulturbloggen för de senaste litteraturrecensionerna.

Imorgon onsdag arrangerar vi vårens första workshop. Då kommer Victor Malm, doktorand i litteraturvetenskap vid Lunds universitet och kritiker i Expressen och Sydsvenskan, till redaktionen för att föreläsa om litteraturkritik.

Och till sist får ni inte missa senaste avsnittet av Hårt snack i Radio AF där jag, Annika och Kenneth medverkar. Det blev en ganska seriöst samtal om semlor, studentliv och solidaritet.

Med en stadig hand på rodret

/ Carl-Johan, webbredaktör

Facebook Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may also like

Black Panther berör mer än vad som borde vara möjligt för en superhjältefilm

Actionfilmen Black Panther är den mest sedda superhjältefilmen