Universitetet krävs på ersättning för uteblivna skyltar

Skyltningen till Café Ester på Kemicentrum är för dålig. Det tycker företaget SM Café och Catering AB som äger caféet. Nu kräver de ersättning av universitetet.

Företaget SM Café och Catering AB driver Café Hjärtat på Health Science Center och Café Ester på Kemicentrum. Sedan våren 2013 har företaget klagat på att skyltningen varit för dålig till Café Ester och ännu har inga skyltar kommit upp. Enligt företaget ska institutionen dessutom ha uppmanat sina anställda att inte arrangera fester i Café Ester – något som åtgärdats.

Nu kräver företaget universitetet på 86 000 kronor.
– Folk har haft svårt att hitta hit vilket självklart påverkat vår försäljning. Vi har varit väldigt anonyma, säger Marita Larsson, styrelseordförande för SM Café och Catering AB.
– Universitetet har hela tiden sagt att det ska fixas, men ingenting har hänt. Nu har de tagit ned andra skyltar i byggnaden, men vi vet inte om vi får upp våra skyltar, säger hon.

Skyltar på väg
Johannes Malmquist är avdelningschef på universitetets avdelning LU Byggnad och har varit delaktig i ärendet.
– De skyltansvariga har fått i uppdrag att sätta upp skyltarna, men jag kan inte säga när de gör det, säger han.
Kommer ni betala ersättning till företaget?
– Vi diskuterar lite fram och tillbaka med företaget, men eftersom vi är mitt uppe i den processen vill jag inte säga mer nu, säger Johannes Malmquist.