journalistisk succédebut

- in Nyheter

I ärlighetens namn har denna dag varit lite traumatisk för mig. Det ligger inte riktigt för mig att t.ex. prata med främlingar. Eller typ vara bland massor med folk. Eller ha något slags ansvar över huvud taget. Lite tjafs mellan mig och min medarbetare har uppstått när han föreslagit av vi ska gå fram till säg Jonas Hassen Khemiri. Jag har nämligen varje gång vägrat (”han är för snygg!!!”) av olika anledningar.

Nej men man har kämpat på ändå, det har man. Lotten att snickesnacka lite med Hannah Widell och Amanda Schulman föll på mig och jag tänkte väl att hur illa kan det gå. I kön fram till dem hade jag redan bestämt mig för att säga att de hade bättre smink än Kylie Jenner, vilket kändes vattentätt.
Så kommer jag fram. De frågar vad jag heter och jag säger Julia supersnabbt och superstelt, vilket de skrattar åt. Jag säger ”jag vet inte vad jag ska sägAAaAaAaaa” för att lätta upp stämningen, vilket följs av ett ”naw vad gulligt” från dem.
Toppenstart. Sedan säger Hannah: ”Det kommer bli ett underbart år!”
Vad jag inte förstår då är att hon refererar till den bok de skrivit som jag har köpt och tagit med mig för dem att signera. Boken handlar om hur man förbättrar sitt liv på ett gyllene år. Inget av detta kopplar hos mig, så jag ba: ”TROR du verkligen det?” och ser förvånad ut, som att det var en helt sjuk spådom.
Misstror alltså deras självhjälpsförfattande grovt. HON MENAR JU ATT DERAS BOK SKA HJÄLPA MIG ATT ÅSTADKOMMA DETTA MEN JAG FATTAR INTE, Hannah fortsätter: ”Nej, ett underbart liv!”
Jag säger semi-sarkastiskt: ”Japp, från och med nu blir ALLTING underbart hehe.”

Tänkte liksom att vi bara hade lite allmänt small talk. Men hon sålde ju deras bok.
Och jag avfärdade den.
Sedan skulle jag fotas med dom och min ryggsäck fällde några av böckerna i hyllan bakom dem, Hannah: ”Det gör ingenting”, sedan sprang jag därifrån.

Hannah & Amanda, om ni läser det här: förlåt. Jag brukar lyssna på er pod och er bok är säkert superbra och ni HADE bättre smink än Kylie Jenner:-(

/Julia