Frågan: Vilken är den bästa nationen i Lund?

Frågan: Vilken är den bästa nationen i Lund?

Varje år tävlar nationer i olika grenar i Valborgslekarna. Foto: Dimitris Kalandranis

Som ny student i Lund kan det vara svårt att veta vilken nation man ska engagera sig i. Som tur är har Lundagård korat det bästa alternativet.

Länge har de lärde akademikerna tvistat om de stora frågorna på vårt anrika universitet. Skamligt nog har emellertid den viktigaste frågan av alla har förbisetts. Det vill säga, vilken är den främsta studentnationen. Men detta har vi ridit ut i strid emot.

I vår bedömning har vi försökt ta hänsyn till alla sidor av vikt av nationernas verksamheter. Bland annat huruvida nationen kan erbjuda tak över huvudet, varierad underhållning värd namnet, eller begriplig information för alla studenter.

Våra parametrar är således: vilken nation har flest bostäder; vilken har bokat den största artisten; vilken ger förmånligast rabatter till sina medlemmar; vilka har flest klubbkoncept; vilka som har information på engelska på sina hemsidor; och vilka innehar för närvarande miljöcertifieringen Nationsgrodan.

Varje nation som kammar hem en toppnotering på de fyra första punkterna tilldelas en poäng, och likaså de nationer som nu har Nationsgrodan. Den som tilldelas flest är enligt vårt poängsystem sålunda Lunds bästa nation.

Vad vi har kommit fram till:
Helsingkrona har flest bostäder (354). Malmö nation har bokat den kommersiellt största artisten (Avicii). Malmö nation ger bäst förmåner, då alla medlemmar har fri entré till varje nattklubb. Smålands, Blekingska, och Sydskånska har flest roterande klubbar (fyra stycken).

Nationerna som har engelsk information på sina hemsidor är: Blekingska, Kalmars, Wermlands, Hallands, Smålands och Kristianstad.

Slutligen är nationerna som just nu har Nationsgrodan: Wermlands, Smålands, Helsingkrona, Kristianstad och Sydskånska.

Sammantaget landar alltså Smålands som vinnare, med sina tre starka poäng.

Nu kan ni alla sova lugnt i förvissningen om att studentlivets främsta nation en gång för alla är korad.

Facebook Comments

10 Comments

 1. Åh, Antonio <3

 2. Marcus fortsätter leverera förstklassig journalistik. Seriöst, Lundagård, har ni ingen värdighet kvar alls?

  1. Marcus Bornlid Lesseur

   Marcus Bornlid Lesseur

   Hej Carl! Tack för din feedback! Det är en intressant fråga du framställer, och jag råder dig att läsa artikeln nedan om du är nyfiken på att gräva ned dig i ämnet. Hoppas du får en vederkvickande helg!
   http://lundagard.se/2016/01/12/ett-ar-av-magisk-ovardighet/

   1. Vänta nu, var det humor jag blev utsatt för precis? Nåväl, bättre det än era försök till limerickar ni envisades med för något år sedan. Kämpa på, ni tredje statsmaktens flaggskepp.

    1. Marcus Bornlid Lesseur

     Marcus Bornlid Lesseur

     Hej igen! Det är naturligtvis synd och skam att du inte ser tjusningen i en trevlig limerick, men alla blir vi saliga på vårt eget vis. Lycka till med kommentarsfältsaktiviteterna i fortsättningen!

 3. Kommunisterna på Smålandsgård slår till igen <3

 4. Själv trodde jag att nationerna (för att inte tala om Studentlunds medlemsorganisationer i helhet) arbetar i symbios bistå medlemmars efterfrågan. Av den anledningen känns en sådan utnämning någorlunda märklig.

  Vidare är jag fundersam över hur Lundagård som tidning ställer sig bakom Reporter-Marcus godtyckliga tillvägagångssätt att kora en vinnare, om en vinnare nu tvunget ska utses.

  1. Marcus Bornlid Lesseur

   Marcus Bornlid Lesseur

   Hej! Parametrarna som vi har nyttjat i vårt vetenskapliga arbete var det en av redaktörerna som framtog, så jag tror nog att de ställer sig bakom tillvägagångssättet 🙂 Ha det bra!

 5. Detta måste vara den sämsta undersökningen ni kräkt ur er.

  1. Marcus Bornlid Lesseur

   Marcus Bornlid Lesseur

   Hej! Skönheten i vetenskapliga studier förstås ligger i betraktarens öga, men vi har full respekt för denna din åsikt. Ha det fint!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may also like

Småland firar branddörr

I en veckas tid firar Smålands nation att