Hongkong Dag 31-37

Hongkong Dag 31-37

- in Praktikbloggen
0
Pensionärs gym ..

Denna veckan blir vardagen allt mer påtaglig, vädret växlar – jag spenderar mer tid på gymet än hemma och vi får göra lite saker…

 

Dag 31.

Kallt idag igen – verkligen växlande, spårvagn, frukost, morgonmöte. Har en del att göra, skönt, uppdateringar av hemsidan – Svenska och Engelska, finns en hel del att utveckla och förbättra. Andra utlandsmyndigheter har dock större resurser än oss, konsulatet i Shanghai har 20 på plats och Peking har 60 – då vi bara är 8 får ambitionsnivån ligga därefter. Lunch sallad och bröd – söker jobb hos Apple i Sverige – lite chans, men ändå. Gör allt jag kan tills kommunikations ansvarig återvänder – (22/02) blir bara att vänta med arbetet – har möte, går igenom vad vi mer skall göra, inte så mycket. Ska följa med och observera vid pass ärende och vid uppehållstillstånds intervjuer. Letar efter en bokhandel, Pacific Place, dåligt sortiment, synd – spårvagn, gym, skönt. Blir ramen till middag, 97:- sådär men blir inte mätt, köper mer mat, 45:- ack. Läser lite lagar och tackar för mig.

Dag 32. 

Kallt på rummet – spårvagn, frukost, läser lagtexter, måttligt intressant – diskussioner kring frihetsberövande åtgärder och olika konsulära fall – sekretess. Lunch ska till Business Sweden’s kontor för att få en överblick på deras verksamhet – är en “dragon dance i foajén när vi åker ut mot lunch – rökelse som luktar som skogsbrand – men där finns en gratis buffé, profit? Blir i alla fall gratis lunch villat alltid uppskattas. Besöker Oskar på Business Sweden, får en genomgång av deras verksamhet – de arbetar främst med att främja verksamheten av Svenska företag i Hongkong samt att få hit dem och utveckla deras potentiella räckvidd – intressant, de verkar alla super stressade dock, beklagar sig över den lilla tid de har att prata med oss, förståligt. Utöver det erbjuder de kontorsplats åt företag som arbetar med att etableras sig i Hongkong. Spårvagn, kladdar med hyresvärden, har aldrig träffat en organisation med så dålig kommunikation – suck. Gym, äter, köper två rätter – 59:- billigt riktigt mätt. Skriver, läser och godnatt.

Dag 33.

Kallt igen, spårvagn, spårvagn kommer inte, MTR istället, trängs. Kontor, frukost, lagtexter. General konsuln är tillbaka idag, något som händer – utvecklar vidare hemsidans utvecklings potential. Lunch, sallad – trångt, står och äter – tillbaka, copywriting kring material till hemsidan. En del att lägga till, mycket adresser och kontaktuppgifter – tar lite tid. Främst är det att utöka kunskaps och informations underlaget på svenska och engelska hemsidan, kommer ta tid, behöver feedback, men får vänta tills nästa vecka, ack.  Spårvagn, handlar havregryn till kontoret – lite gym idag. Måste stimulera mig kreativt lite, ska baka under lunchen imorgon – uppskattas säkert. Mat, 29:- bra, lite mail och tack för den dagen.

Dag 34.

Spårvagn, kaffe, frukost, mail. Kommer igång och skriver material för hemsidan, mycket som kan förbättras – länkar som inte funkar som det skall, material som skall översättas – information som ska inhämtas och bearbetas. Information som skall flyttas runt för att optimera användare upplevelsen och förbättra informations inhämtning. Skönt att ha något att göra. Lunch åker mot Sverigeshoppen för råvaror – båt över, tar sin tid, men fint. Sverigeshoppen, dyrt – förståligt – båt tillbaka, trängs med lunch ruset – köper socker – köar, tillbaka på kontoret, äter lunch själv. Fixar chokladbullar, uppskattas, kladdigt, men skönt att få göra – tillbaka till texterna. Fika – uppskattas ännu mer, blir nog mer i framtiden. Spårvagn hemåt, gym, mat, samtal, läser och godnatt.

Dag 35.

Spårvagn, kontor, men kommer inte in – är bara tre som har nycklar och det har skett missförstånd – kommer inte in tills 45 minuter senare, lite konstigt när passkunderna står och väntar i korridoren med en. Mail koll och kommer igång, knappar vidare med informations uppdateringar – har möte med EU praktikanter på tisdag – blir intressant. Blir sannolikt mer att göra nästa vecka. Läser på kring arbetsordning och interna rutiner inom R.K och U.D – bara bra att ta in så mycket information som möjligt. Lägger till kommunikations förlag kring klädbytardag event som skall ske i samarbete med HM och Fjällräven i April – mycket kommer krävas för att få ut information och underlag. Sitter med GK lite och spånar idéer kring framförande av kvinnlig utrikespolitik – fakta ska tas fram, lite research, letar siffror – deadline 24/02, lugnt. EU delegationen kommer med material och biljetter till EU film festival i HK – ryktet är att Svenska filmen är riktigt dålig, ingen vill gå, tanken är vi lottar bort biljetterna. Handelskammaren firar att de blir klara med sin directory av Svenska företag i HK – firas med låsas champagne – trevligt. Sitter kvar ett tag efter, skriver lite mer. Spårvagn, hittar bokhandeln jag letade efter i onsdags – rea, två böcker om finans 70:- ok. Inget gym idag, handlar matstället 39:- läser och tackar för mig.

Dag 36.

Frukost, gym, tvättar – går mot Kennedy Town för att utforska lite åt andra hållet – lite mindre folk, går ner mot vattnet, fint – 20c och sol idag, perfekt. Spårvagn till Sheung Wan, går mot PMQ, mycket folk, hittar café – läser lite, äter lunch – går vidare fin skymning. Tar bilder hamnar på Pacific Place, kollar på böcker, dyrt, spårvagn tillbaka – hittar en öl butik, köper en bara för att, Taiwanesiskt och sedan hemåt – kollar ut på ljus showen på andra sidan vattnet från fönstret. Tack för den dagen.

Dag 37.

Sover lite längre, helg – skriver lite, hämtar tvätt. Köper vykort för att skicka hem – kommer att uppskattas. Hittar mat affär, svindyrt – 10 ägg kostar 80:- men hittar nedsatt lax och vin druvor för 25:- styck, lite annorlunda kost, kanske bra. Mycket folk i stan, alla “domestic helpers” har ledigt på söndag, centrals gator har stängts av för trafik och tusentals för det mesta FIllipiner och Indonesier samlas på gatorna för att handla, umgås och spela musik – stor kontrast till det vanligtvis sterila urbana landskap som är CBDn. Lunch med Jesper och Susanna – Ramen, dyrt som vanligt (88:-) går lite i Causeway Bay, kommer regnar snart – spårvagn tillbaka, tar evighet. Gym, köper soppa – hem och skriver lite, nya tag för ny vecka.

 

Facebook Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may also like

Det våras för musiken

Mörkret och slasket är snart ett minne blott.