Röster från eee-dagar: ”Man gillar det goda”

- in Nyheter

Många var det som fyllde Ekonomicentrum under onsdagen och torsdagen för att ta del av Lundaekonomernas eee-dagar. Lundagård tog chansen och pratade med flera av dem. 

Oscar-Lidfeldt

Oscar Lidfeldt, SEB

Varför är du här?
– Vi är här för att rekrytera blivande kollegor. Själv är jag före detta lundastudent och Lundaekonom, det är en stor och bred rekryteringsbas.

Fredrik-Nik

Fredrik Nik, ekonomistuderande

Varför är du här?
– Det är kul att få chansen att prata med många olika företag. Jag har kommit hit utan några direkta planer och se ifall det är något nytt. Utöver detta så är jag även Transport Host där jag har som uppgift att skjutsa olika företagsrepresentanter.

roxana

Roxana Alitei, utbytesstudent från Rumänien

 Vad söker ni?
– Jag letar efter ett jobb eller intressanta företag. Jag vill också veta vad svenska företag letar efter i en student och hur jag ska förbättra min cv. Det finns fullt av möjligheter här.

nora

Nora Varga, utbytesstudent från Ungern

– Tydligen är det inte något problem för svenska företagare att anställa utlänningar. Men det är fortfarande ett problem när det handlar om att passa in.

mathias-och-vili

Mathias Elmer, Schweiz och Vili Korpela, Finland

Vad letar ni efter?

Vili: Jag är ute efter information om olika förtag för kommande jobberbjudanden.

Mathias: Jag är intresserade av human resorces-frågor i allmänhet, vad de kan erbjuda i jobbtermer och så. 

Peter,-tobias-och-Jacob

Jacob Samfelt, Tobias Andersson och Peter Grabowski, systemvetarstudenter

Vad gör ni här?

Tobias: Jag vill lära mig mer om företagen. Främst IT-företag men också företag med IT-sektioner.

Jacob: Kanske knyta lite kontakter, se vad de söker. Många företag som man ser här idag har man ju inte tänkt på som framtida arbetsgivare innan.

Tobias: Man gillar ju det goda också. Kaffe, godis och semlor!

Peter: Mycket om företagen som står här idag kan man ju läsa på om via internet. Men det är något speciellt med att skapa ett personligt möte för att kunna ställa de frågor som man inte kan läsa sig till.

sommarjobb

Sofia Höglund, Unionen

Varför är du här?
– Vi kommer från Unionen och söker efter studenter som vill teckna ett studentmedlemsskap i vårt fackförbund. När man sen ska komma ut i arbetslivet så kan man få hjälp av oss med bland annat CV-granskningar, lönesamtal och vi erbjuder även våra studenter pengarna tillbaka på en del kurslitteratur som en liten present.

Varför är det viktigt att ni som facklig organisation står här?
– Dels ger man studenter förståelse kring varför man ska gå med i ett fackförbund och att många framtida arbetsgivare ofta täcks av Unionen.

Foto i artikeln: Lukas J. Herbers