Griparna straffade JU Hockey i tät drabbning

- in Nyheter, Studentliv
@Casper Danielsson

Ljusare tider väntar LTH Griparna. I helgens möte med titelaspiranterna JU Hockey från Jönköping visade sig Griparna från sin bättre sida och kunde knipa säsongens första seger efter straffläggning.

[ads1]

LTH Griparna har haft stora problem att leva upp till förra årets succésäsong. Fram till helgens match hade laget inte plockat ett enda poäng och lördagens match mot JU Hockey från Jönköping inleddes i samma stil.

I mitten av andra perioden låg hemmalaget under med hela 3–0 – men sedan klev Tobias Andersson in i handlingen. Forwarden hämtade själv upp en lös puck i offensiv rinkhörna, för att sedan ta sig förbi två försvarare och till slut lirka upp pucken i nättaket med en backhand.

– Det var en riktigt läcker kasse, säger lagkaptenen Adam Eidenvall.

160227_LTH_Griparna_Joenkoeping_01_(LJH)

Reducerade ännu en gång
Men Andersson var inte nöjd där. Innan perioden var slut hade han hunnit reducera igen och LTH Griparna hade ett ordentligt momentum inför tredje och sista perioden.

Vi bestämde oss för att inte ändra på något då. Vi ville vinna och ville absolut inte vara rädda för att förlora – då skulle det bara låsa sig, säger Adam Eidenvall.

Det dröjde inte heller länge innan upplägget bar frukt. Bara några minuter in i tredje perioden var upphämtningen fullbordad när Chris Turner krigade in 3–3 i powerplay.

– Vi valde att testa en nyare formation och det gick ju ganska bra, skrattar Eidenvall.

Kallast i straffläggningen
Resultatet stod sig perioden ut och i förlängningen gick båda lagen mållösa – trots ett böljande spel. I den efterföljande straffläggningen var det dock LTH Griparna som höll nerverna bäst i styr.

En storspelande Alexander Rundlöf i hemmalagets mål räddade tre av fyra straffar och tillät Axel Skantze att bli matchhjälte när han dundrade in den avgörande straffen.

Målet innebär säsongens första poäng och seger för LTH Griparna i Universitets- och högskoleligan.

– Segern satt riktigt fint. Det här behövde laget och det är extra kul när man vinner en så här tajt match, säger Adam Eidenvall.

Vad var annorlunda i den här matchen jämfört med resten av säsongen?

– I de andra matcherna har vi haft dåliga perioder och mycket dåligt flyt. Men i den här matchen hade vi i stället flyt i de lite mer tajta situationerna.