Hongkong Dag 66-72

Hongkong Dag 66-72

- in Praktikbloggen
0
Tai O, här Sydostasien börjar

Denna vecka jobbar vi vidare på kommande event, går på konstutställningar, vädret vänder, jag vandrar och blir solbränd.

Dag 66.

Åskoväder idag, regn, MTR, frukost, morgonmöte med agenda (detta är nytt). Svarar mail, sammanställer namn, skickar mer mail, uppdaterar kommunikations strategin, nya uppgifter för veckan utöver det pågående PMQ arbetet. Får mer info om EU Dagen den 09/05, inte jätte mycket att förbereda, knyta kontakter, skicka in logo och fixa mat, lugnt. Lunch 50:- koreanskt, gott. Söker PR jobb, sammanställer excel ark. Kikar vidare med pågående projekt, PMQ möte. Får en hel del nya delegerade uppgifter, sitter längre än vanligt, skickar ut designer kommunikation, sedan fix med backdrop – lite oklart ännu. Blir kvar tills efter sex tiden, rekord sent – MTR, gym, kyckling 82:-. Monsun väder, himlen mörknade som natt mitt på eftermiddagen, sedan dess skyfall och åska – mäktigt, godnatt!

Dag 67.
Regnet har avtagit men det är fortfarande disigt och kallt, det igår var inget tycker de lokala, “vänta bara tills sommaren” tur man inte här här då…MTR frukost, skriver mail, kommunicerar information till “Team Sweden” (Business Sweden, Handelskammaren, Sverigeshoppen, SWEA). Formulerar text som ska framföras till miljö ministern i HK, ska göras på ett specifikt sätt med specifika språkregler. Lunch, blir bjuden av Peggy och hennes gamla lärare från Sverige, hamnar på Dim Sum restaurang någon våning upp, otroligt Kinesiskt – stort, kristallkronor i taket, vi är de ända icke kineser på plats. Är gott, väldigt mycket mat! Tillbaka, sätter upp backdrop för Photo Booth – gör uträkning på vad ny backgrund och foamboards kostar, överkomliga priser. Feedback på brev, uppdaterar. Får nyheter om terrorattentat i Bryssel, svårt att höra som alltid – att man säga det ens, ger en indikation på hur ofta detta nu händer – mediabevakning och respons följer. Stannar lite längre igen, genomgång av Handelskammarens verksamhet, intressant. Hemåt, MTR, gym, middag 50:-, försöker hitta en restaurang uppe i en byggnad, bara en låst dörr, ack. Hem, läser, film, godnatt.

Dag 68.

MTR, frukost, möte, svarar på mail, grått idag igen. Väntar på svar på en del frågor, backdropen ska fixas idag, skickar frågor till PMQ – vi bestämmer oss på backdrop, korrläser en text, lite ändringar, är det alltid. Lunch, på Lotus, orimligt dåligt idag, blir lite ris bara, regnar igen, har regnjacka dock. Tillbaka, uppdaterar tweets för kommande vecka, uppdaterar KOM plan samt svara/väntar på mail. SAS släpper riktigt billiga biljetter till Asien/USA för 3000:- orimligt nästan, blir att kolla vidare på. Händer inte så mycket mer tyvärr, f.d General Konsul kommer förbi, han jobbar idag för ett privat företag, total förändring, han är trevlig dock! MTR, hem, gym, middag 92:- handlar mat 107:- hem och tack för idag.

Dag 69.

Monsun regn igen, fuktigt och kallt, MTR, handlar, kontoret, frukost. Uppdaterar text för brev, ska skickas nu på morgonen, väldigt försiktig i hur man använder språk och språkregler. Uppdaterar hemsidan igen, mer praktisk information på svenska och engelska. Går till eBanner för att få ett pris på vårt tryck, får halva quoten, installation hanteras av ett annan avdelning, suck. Får gå vidare från där och kontakta installation services och se vad som händer. Förvånansvärt får jag svar och en offert – billigare än förväntat till och med… Klar för idag, går mot Art Basel vid Convention Centre, enorm byggnad, enormt med folk. Art Basel, världen’s främst moderna konst utställning – lite pretentiöst men har en gratis biljett – vidare mot IFC och MTR, träffar Johan och Jonathan – blir en resa upp i ICC till Ozones på 118 våningen, 500m upp, upp i ett moln, ser tyvärr inget alls – får återkomma. Middag 300:- lite lyxigt, men bra pizza, lite sena till filmen, Batman v Superman, är sådär faktiskt, lite rörigt. Hemåt MTR och tackar för mig.

Dag 70.

Sover längre, skönt, gym, skriver lunch, tvättar – åker mot Art Central, mer konst idag igen – fin solnedgång när jag tar star ferry över vattnet – blodröd himmel. Går från TST upp till Mongkok, via Temple Street och deras kvällsmarknad, mycket folk, billiga prylar, köper ett par sommarskor, hamnar på Mr Wong med Jonathan och Johan – ett riktigt hak – så mycket mat och öl för 60:- sunkigt som fan – men det är en upplevelse i sig! De ska vidare till LKF, men tar MTR hemåt, blir att sova istället – lugn fredag hursomhelst – godnatt!

Dag 71.

Frukost, MTR till central, ska vandra Twin Peaks idag, buss no.6 till Wong nai Chung Gap, uppåt backen rån där, Twin Peaks, ska vara en av de svårare vandringslederna i Hongkong, vädret är klar och fint (väldigt ovanligt). Känt för sina “tusen trappsteg” något som är sannolikt sant, känns i benen efter ett tag, jobbigt men utsikten gör upp för det – tittar ner på Hongkong mellan berget och havet, riktigt fint. Ner den första peaken, inte mycket folk faktiskt, är rätt tidigt, den andra peaken är däremot ännu svårare, får ta lite pauser på vägen, tänk er en nästan vertikal cement trappa som sträcker sig 400m upp, då har ni hittat rätt – från där ser man ner på Stanley och Syd Kinesiska sjön, riktigt vackert, havet är azur blått och solen skiner, material för Lonely Planet nästan.. Ner mot Stanley, hungrig, hamnar lite utanför Stanley, buss igen, sedan Beef & Liberty 174:- men behövdes efter vandringen, tog kring 2.5 timmar och var 6 km. Strosar kring vattenfronten, läser lite, går på marknad. Jonathan och hans vän på besök kommer förbi, blir middag 40:- vid vattnet, fin solnedgång. Buss, central, MTR, packar väskan, Hotell, rummet är lite mindre än vanligt men sängen är större, sträcker ut mig och tackar för idag!

Dag 72.

Sover ut, hämtar tvätt, äter lite frukost, åker ut mot Lantau med Jonathan och Spanjorerna, blir Central, enorm kö vid färjan till Mo Wo, blir MTR istället, Tung Chung, mycket folk, fint väder och påsk ledigt ju. Köer verkar vara en trend, lång kö till linbanan till Big Buddha och till bussen – vi hoppar in i kön rätt grovt, får lite agrar blickar, men det krävdes om vi skulle komma någon vart. Buss till Ngong Ping “Big Buddha” super turistiskt, mest Kineser här, fint uppe i bergen, Lantau är den största ön, mycket natur och stränder, relativt obebott. Trängs vid Buddhan, ser klostret och tar bussen vidare till Tai O, en fiskeby på Lantau’s bortre kust, ännu mer turister, mycket fisk baserad mat, torkad fisk, rå fisk och allt emellan – byn är så pittoreskt du kan få i HK – byggt på polar ovanför vattnet – sydostasiatisk känsla. Sen lunch, sallad medtagen från stan, skönt i solen, våfflor på det 10:- bra pris. En i gruppen ska hinna med flyg, blir lite tight, då kön till bussen är 1 km lång (seriöst) och inga taxis kommer, vi får muta in honom i en svart taxi som kör honom, efter lång förhandling till flygplatsen (200:-). Själva, hoppar vi in i kön igen, helt otroligt att ingen kommenterar eller säger ifrån, sjukt som det är sparar vi kring 4 timmars köande till att komma hem. Värt det i slutänden, middag 55:- mot hotellet och sätter upp fötterna.

 

Facebook Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may also like

Det våras för musiken

Mörkret och slasket är snart ett minne blott.