Ung kvinna avled i polisens arrest i Lund
Polishuset i Lund.

Ung kvinna avled i polisens arrest i Lund

- in Nyheter
@Tindra Englund

En 20-årig kvinna omhändertogs tidigt på fredagsmorgonen av polisen. Några timmar senare hittades hon livlös i sin cell. Kvinnan kördes sedan in till sjukhuset där hon dödförklarades.

Enligt vad Patrik Isacsson, lokalpolisområdeschef i Lund säger till Sydsvenskan hittades kvinnan vid 5-6 tiden på morgonen och omhändertogs enligt lagen om berusade personer (LOB).
Hon var själv när polisen fann henne och togs in till arresten för tillnyktring. Några timmar senare avled hon i arresten.
– När vi ser det påbörjas återupplivningsförsök och ambulans kommer, när hon sedan kommer till sjukhus blir hon dödförklarad, säger Patrik Isacsson till Sydsvenskan.
LÄS ÄVEN: Omhändertagen för ditt eget bästa eller straffad och inlåst?
Vad kvinnan var påverkad av och vad hon dog av vet inte polisen men en dödsorsaksundersökning ska göras för att få reda på vad kvinnan dog av.
Enligt regelverket ska polisen titta till omhändertagna personer var femtonde minut, något de menar att de gjort även denna gång.
– Sedan får utredningen visa om det verkligen varit så. Vid en tillsyn ser vi att hon inte andas eller att hon är livlös. Varför det blivit så vet vi inte ännu, säger Patrik Isacsson till Sydsvenskan.
Det är inte första gången en person avlider efter att de tagits om hand under LOB och lagen är ifrågasatt.

About the author

Tindra Englund var webbredaktör för lundagard.se och lundagard.net 2016-2017. Hon var tidigare medarbetare på Lundagård sedan hösten 2014 och har varit såväl nyhetsreporter som kulturskribent och krönikör.

Related Posts