Miljonkostnad för quarnevalbyggplats

- in Nyheter

DN rapporterar i dag om att Stockholms stads trafikkontor vill att studenterna på Kungliga tekniska högskolan ska betala en hyra på 1,8 miljoner kronor för den del av Valhallavägens allé som de använder som byggarbetsplats för sina quarnevalfordon.

Detta är en summa som Quarnevalen inte har råd att betala. Trafikkontoret anser bland annat att den valda platsen är olämplig samt orsakar uteblivna inkomster eftersom p-platser stängts av under bygget. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) har öppnat upp för diskussion och menar att man ska försöka komma fram till en rimlig lösning. Men enligt ett pressmeddelande från  quarnevalen innehåller tjänsteutlåtande från Trafikkontoret flera faktafel.

Fakta: Quarnevalen arrangeras på ideell basis av föreningen Quarnevalen vid Kungliga Tekniska Högskolan. Arrangemanget har fullt stöd av såväl Kungliga Tekniska Högskolans rektor, som THS (Tekniska Högskolan Studentkår) och är ett av norra Europas största publika arrangemang. Enligt polisens beräkningar ses tåget av närmare en halv miljon människor. Quarnevalens deltagare är studenter från alla Stockholms universitet och högskolor som tillsammans i upp mot 100 grupper förverkligar varsin ekipageidé.