Resa för 20 kvinnliga ingenjörsstudenter

Resa för 20 kvinnliga ingenjörsstudenter

- in Nyheter
0
@Lundagård
Cecilia Molinder, Female leader engineer 2016 . Foto: Erik Frenne

Idag öppnade ansökan till den fjärde omgången av utmärkelsen Female leader engineer. Kvinnliga civilingenjörsstudenter från fem tekniska högskolor däribland Lunds tekniska högskola kan söka.

Vinnaren av utmärkelsen får ett skräddarsytt traineeprogram hos tre av de sju partnerföretagen  Scania, Ericsson, Fortum, Skanska, SSAB, Sandvik och Stora Enso.

I ett pressutskick beskrivs Female leader engineer inte bara som en utmärkelse utan även som en  resa. För de 20 kandidater som blir utvalda att delta i höstens urvalsprocessens väntar olika moment så som besök på partnerföretagen. På så sätt ska utmärkelsen fungera som en plattform där kvinnliga ingenjörer och industribolag kan träffas.

Organisationen Female leader engineer leds av civilingenjörer i arbetslivet och arbetar för att makten i näringslivet ska vara jämnt fördelad mellan män och kvinnor.

Förra året sökte 120 kvinnliga civilingenjörsstudenter till utmärkelsen. På en prisceremoni utsågs Cecilia Molinder,tidigare student vid KTH, till Female leader engineer 2016.   

About the author

Facebook Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may also like