Vilken är årets bild?

Vilken är årets bild?

- in Nyheter
Kommentarer inaktiverade för Vilken är årets bild?
Bilden är ett kollage

Varje år väljer Lundagård ut årets bild från föregående höst- och vårtermin. Vi ber er läsare om hjälp att rösta fram en vinnare. Nedan är de åtta nominerade bilderna. Du kan rösta längst ner på sidan. Omröstningen är öppen fram till den 18 januari. Den vinnande bilden kommer publiceras i första numret av Lundagård 2018.

A. Den sociala fotbollsföreningen – Magnus Göransson

Motivering: Bilden speglar en vardaglig situation på ett elegant sätt. Ljuset är fint och bilden fångar och förmedlar en stark fotbollskänsla.

Bilden porträtterar Hallands nations FF på en av deras kvällsträningar under höstterminen.  Foto: Magnus Göransson

 

B. Men väntä nu – Jonas Jacobson

Motivering: Ibland spelar tillfälligheterna en rakt i händerna. Bilden fångar något mer än bara ett hus och speglar väl uppdraget som var att bildsätta institutionen där nybörjarstudenterna har bristande språkkunskaper.

På taket på LUX-byggnaden står orden ”men vänta nu”. Vid tillfället då bilden togs hade två fåglar satt sig på en av bokstäverna och bildade därmed den lite mer komiska meningen ”men väntä nu”. Foto: Jonas Jacobson

C. En arktisk expedition – Julia Trombley 

En stark bild med en fin komposition som fångat ett storslaget arktiskt landskap. Bildens färger är härligt klara och kontrasterna ger fotot ett vackert djup.

Bilden är taken under en expedition till Arktis som Lundagårds reporter Julia Trombley åkte på i slutet av förra sommaren. Foto: Julia Trombley

D. Redo att lyckas – Ulrike Donnerhack

Motivering: Raka linjer, klara färger, små brott mot ordningen i bilden samt det gåtfulla slutna ansiktet samspelar i denna bild och skapar ett snyggt och enkelt porträtt.

Bilden är tagen till porträttet om Ronja Almqvist, en student som driver ett stylistföretag vid sidan om sina studier. Foto: Ulrike Donnerhack

E. Skadeglädjens förkämpe – Siri Larsson

Motivering: Ett porträtt är mycket mer än bara en bild på en människa. I porträttet av Petrina Solange kombineras en medveten komposition i geometri, djup och färg med ett uttryck som förmedlar personlighet.

I samband med intervjun med Petrina Solange togs denna bild i närheten av Folkets park i Malmö. Foto: Siri Larsson

F. Skugga på Boelspexets scen – Anni-Elina Vänskä

Motivering: Kontrasten mellan ljus och mörker frambringar en spöklik skugga bakom ett bevingat sångframträdande. Skuggan ger djup och mystik till bilden.

Bilden är tagen under Boelspexets uppsättning Jenny Lind som framfördes på stora scenen i AF-borgen. Foto: Anni-Elina Vänskä

G. Sikta högt – Ulrike Donnerhack

Motivering: Fotot har fångat ett härligt studentikost ögonblick fyllt av glädje. Bildens styrka ligger i dess välfångade och skarpa motiv men även de klara färgerna bidrar till dess uttryck.

Mitt i Lundagård fångades nollningen på bild vilken prydde omslaget till årets novischnummer. Foto: Ulrike Donnerhack

H. En kontroversiell konstnär – Christina Zhou

Motivering: Kompositionen och ljussättningen förmedlar ett enkelt men starkt porträtt som berättar om Lars Vilks, det han är mest känd för och om intervjusituationen.

Fotot är taget till porträttet av konstnären Lars Vilks. Foto: Christina Zhou

Rösta här

[socialpoll id=”2481010″]

Röstningen stänger den 18 januari 2018.

Facebook Comments

You may also like

Det våras för musiken

Mörkret och slasket är snart ett minne blott.