"Vi trodde att vi arbetade tillsammans"

- in Studentliv
@Lundagård

”Vi är mycket medvetna om att situationen” skriver Ann-Katrin Bäcklund i ett svar till Samhällsvetarkårens debattartikel ”Kontorskomplex för fakultetspersonal – var ska studenten sitta?

Tack Samhällsvetarkåren för er undersökning av fakultetens nuvarande brist på studieplatser i kvarteret Paradis. Vi är mycket medvetna om att situationen är dålig men har inte satt siffror på förhållandena.

Däremot har vi sedan 2008 arbetat för att få till stånd ombyggnation och nybyggnation i kvarteret. Det är en mycket segdragen process och vi har inte alls nått så långt som vi önskat. Tyvärr har vi ännu inte lyckats nå fram till ett beslut om att få bygga ett studiecentrum, som förslagsvis skall placeras på parkeringsplatsen vid Allhelgona kyrkogata. Än mindre vet vi hur många våningar en sådan byggnad får lov att ha eller hur den skall se ut inuti.

Men en sak är absolut säker, projektet går under arbetsnamn ”Studiecentrum” och ett sådant skall det också bli. Det vill säga ett hus som är hjärtpunkt för fakultetens lundastudenter, porten in till Samhällsvetenskapliga fakulteten som motsvarar de krav som studenter har rätt att ställa på sin studiemiljö vid ett modernt universitet.

I år bygger vi om hus Eden och när vi flyttar tillbaka dit så kommer studieplatser och andra studentutrymmen att ha ökat något. Men det är inte alls tillräckligt och därför arbetar vi tillsammans med LU Byggnad, Akademiska hus och Samhällsvetenskapliga biblioteket för att förverkliga fakultetens studiecentrum – med plats för studenter.

Vi trodde att vi också arbetade tillsammans med studentkåren.

Ann-Katrin Bäcklund, Dekan Samhällsvetenskapliga fakulteten