Oklarheter kring en tusenlapp har lett till att inga bokslut har tagits på humanistkåren på fem år.
Nu hamnar kostnaden för att reda ut bokföringen på nästan 90 000 kronor.
Humanistkårens senaste reviderade bokslut är från läsåret 97/98. Men där tar det stopp. Sedan dess har inga bokslut kunnat klubbas igenom eftersom 1998 års bokslut innehåller en oklarhet på vad 1000 kronor har använts till.
– Man har inte kunnat hitta vad differensen beror på, berättar humanistkårens ordförande Christian Resebo.
I höstas beslutade sig humanistkåren för att få ordning på boksluten. De gav uppdraget till revisionsbyrån Ernst&Young, som nu har granskat alla kvitton och räkenskaper. För humanistkåren blev det en dyr historia, räkningen från revisionsbyrån blev nästan 90 000 kronor.
– Ja, vi skrek inte halleluja direkt. Men vi har förhört oss och jag har fått beskedet att det är en rimlig summa, säger Christian Resebo.
Har ni råd med det här?
– Ja, det är inga problem. Vi har väldigt bra likviditet.
Han är dock starkt kritisk till att kåren har ägnat så mycket kraft åt att spåra vart de 1000 kronorna tagit vägen. Kåren skulle aldrig väcka åtal mot någon på grund av en sådan liten summa, menar han.
Christian Resebo säger att ekonomin varit under kontroll, trots att det inte har funnits några reviderade bokslut sedan 1998.
– Det har inte gjorts bokslutssammanställningar men vi har haft hundra procent koll på vart pengarna har gått.
De fem boksluten kommer att behandlas på humanistkårens fullmäktige i slutet av maj. Därmed sällar sig humanistkåren till de studentorganisationer som lyckats få ordning på sin bokföring. I förra numret kunde Lundagård berätta att Medicinska föreningens fullmäktige beviljade styrelserna ansvarsfrihet för åren 1997-2001. Även LUS, lundakårernas samarbetsorgan, är nu ikapp med den ekonomiska redovisningen.