Kaxig juristbloggare

- in Nyheter
@Lundagård

Bland de virtuella kullerstensgator som är Lunds universitets bloggosfär vimlar det av åsiktsstarka Lundastudenter. Lundagard.se kommer framöver att ta tillfället i akt att bekanta sig med ett par bloggare varje vecka. Först ut är Natalie Ibron.

Hej… Natalie Ibron, författare till en av universitetets attitydstinnaste bloggar.”Men snela! Vem tror du att du är?” är dess ödmjuka namn.

Är du lika ironisk och kaxig i verkliga livet som på bloggen?

– Ja, om man känner mig väl är jag nog väldigt ironisk, det är det som gäller i min närmaste bekantskapskrets. Frågan är om jag är så kaxig egentligen, men på bloggen måste jag vara det. Man måste ju skilja ut sig, det finns så mycket trista bloggar där ute.

Du arbetar på Radio AF också. Vad är skillnaden mellan att uttrycka sig i radio och på bloggen?

– Jag kan vara mer privat på bloggen. På radion får vi alltid höra att vi kan vara personliga men inte privata. Och även om radion absolut inte är censurerad så är det friare på bloggen. Där ansvarar jag själv för det jag säger, inte stationschefen. Eller egentligen är det väl Google som äger och ansvarar för bloggen, men ändå. I teorin kan de gå in och ta bort hela bloggen om någon har flaggat den som olämplig, men det har inte hänt mig än.

Hur många läser din blogg?

– Den har ungefär 70 unika besökare varje dag, så det kunde ju vara fler. Jag skriver dagbok ibland också. Det är roligt att ha det på papper, för jag tror aldrig att jag kommer orka spara ner bloggen… Men det är ju kul med den bekräftelse som bloggen ger när läsarna kommenterar det jag skriver.

Du skriver om den stora hemligheten som kommer att avslöjas den 12 december. Kan du ge någon ledtråd?

– Den handlar om radion, och lite om mig eftersom jag ska bli vice stationschef där. Oj, nu får jag akta mig så jag inte säger för mycket och gör stationschefen arg, haha. Men det handlar om media. Och om stor glädje!

Utdrag från bloggen den 3 december 2007:

”älskar att ha 12-timmarsdagar bestående av 4 timmar immaterialrätt och 8 timmar radio. i skolan idag satt jag längst fram, med teh nerdz som har diktafoner och olikfärgade pennor, och lyssnade aktivt. det var faktiskt jetespenande.

tenta om en månad och 12 dagar! väntar exalterat, dreglande. måste börja plugga till den nu annars kommer jag inte igång förrän efter nyår och då är jag stekt i bajs. mumz, nästa termin ska jag plugga mark- och miljörätt samt civilrätt, den sociala dimensionen. alla blir upphetsade men mest jag.”

 

Text: Isabelle Beckman

Foto: Privat