Campus vill bli dubbelt så stort

Campus vill bli dubbelt så stort

- in Helsingborg, Nyheter
1
@Lundagård

Dubbelt så många studenter om fyra till fem år. Det är ambitionen för Campus Helsingborg.

Majoriteten av Helsingborgs 3 000 universitetsstudenter pluggar på lärarutbildningen och programmet i service management. Och det är dessa utbildningar som nu ska expandera. Målet är att locka studenter från grupper som tidigare inte sökt sig till högre utbildning.

– Campus Helsingborg har en fördel genom sin litenhet och sin ungdom som gör oss mer flexibla. Detta ska vi också ta med oss när vi expanderar. Sen ska projektet ses som en ambition. Det är inte säkert att vi når vårt mål men jag tror ändå det är fullt realistiskt, säger Lars Haikola, rektor vid campus Helsingborg.

Svår tid att växa i

Det finns också ekonomiska anledningar till att campus Helsingborg vill bli större. För närvarande köps utbildningar in från Lunds universitet. Något som inte skulle behövas med en starkare egen organisation, menar Lars Haikola.

– Det vore en mycket stor vinst som skulle gynna en stor mängd betydelsefulla områden, säger han.

Samtidigt som campus Helsingborg expanderar sjunker antalet sökande till landets universitet och högskolor. Kommer inte satsningen vid fel tidpunkt?

– Det är ingen lätt tid att växa i. Därför är det extra viktigt att vi lyckas rekrytera nya studenter. Dessutom sker expansionen på lång sikt. Antalet studenter kommer alltid att gå upp och ner, säger Lars Haikola.

Hur påverkas studenterna om campus Helsingborg växer?

– Om vi lyckas uppfylla våra mål ser jag bara fördelar för studenterna. Vi kan arbeta stabilare och mer långsiktigt, det är betydelsefullt på flera plan, till exempel angående studievägledning, säger Lars Haikola.

Text: Martin Strandberg

Facebook Comments

1 Comment

 1. Ganska tråkigt att den senaste nyheten från Helsingborg är daterad till 28/4….
  Tips till er i redaktionen:
  http://www.stampus.se
  http://www.sm-ekonomerna.se
  http://ing.tlth.lth.se/
  http://www.campushbg.se

  Det händer saker här uppe också.

Comments are closed.

You may also like

Fången i fri klädsel

Studentlivskrönikör Eric Sarkar Nilsson reflekterar över klädkoden ”fri