Bättre öppettider i receptionen, större studentarrangemang och mer samarbete i undervisningen.
Det kommer att bli följderna av att tre kulturella institutioner slås samman, enligt informatör Åsa Lundgren.
Institutionen för konst- och musikvetenskap är historia. Likaså har den etnologiska institutionen upphört att existera. Vid årsskiftet slogs de två ihop med institutionen för kulturvetenskaper till en ny superinstitution.
– Den nya institutionen har sex enheter och ungefär 600 helårsstudenter, säger Åsa Lundgren, informatör på institutionen, som behållit namnet institutionen för kulturvetenskaper.
Mer samarbete
Storinstitutionen, som invigs formellt i mars, kommer att erbjuda utbildningar inom bland annat biblioteks- och informationsvetenskap, etnologi och konsthistoria.
– Vi kommer att vara uppdelade på fem byggnader i kvarteret där Kulturanatomen ligger, säger Åsa Lundgren.
För studenterna kommer sammanslagningen att innebära att receptionens öppettider förlängs och att samarbetet i undervisningen blir bättre, enligt Lundgren.
– De tre institutionerna hade redan innan en del gemensamma studenter. I och med sammanslagningen kan vi samarbeta mer kring vilka kurser vi erbjuder, säger hon.
Kanske ny storinstitution 2014
Men den nya kulturvetenskapliga institutionen skapades med en ännu större sammanslagning i åtanke.
Just nu utreds nämligen möjligheten att i framtiden slå ihop alla institutioner på det historiskt- filosofiska området till en ny superinstitution. All verksamhet inom humaniora och teologi skulle då koncentreras till området vid Zoofysiologen och Språk- och litteraturcentrum.
Men processen är långdragen. Den sammanslagningen beräknas kunna bli verklighet först 2014.
Filosofiska vill inte flytta
Långt ifrån alla som kan komma att ingå i den nya superinstitutionen är dock positiva. Filosofiska institutionen skulle vid en sammanslagning tvingas flytta från Kungshuset, något som man inte har lust med.
– En sammanslagning skulle nog innebära fördelar för en del institutioner, men vi anser att vi har en optimal storlek för vår verksamhet. Personalen ser ingen anledning att flytta och studenterna uppskattar att studera i den klassiska utbildningsmiljön som Kungshuset är, säger institutionens prefekt Björn Pettersson.
När ett beslut om den nya superinstitutionen fattas är i nuläget inte klart