Lunds universitet lockar allt fler

Lunds universitet lockar allt fler

- in Nyheter
1
@Lundagård
Universitetshuset. Foto: Arkiv

Intresset för att studera vid landets universitet och högskolor fortsätter att växa. Jämfört med höstterminen 2009 har antalet ansökningar till hösten ökat med fyra procent. Lunds universitet ökar mer än genomsnittet i landet med drygt sju procent.

Lunds universitet har inför höstterminen fått in totalt cirka 60 000 ansökningar, en ökning med cirka sju procent. Av de 60 000 sökande har drygt 28 000 valt Lunds universitet i första hand. Juristprogrammet ligger i topp, följt av läkarprogrammet och psykologprogrammet.

Ökning i hela landet
När ansökningen till höstterminen stängdes den 15 april hade Verket för högskoleservice, VHS, fått in strax över 340 000 ansökningar till landets universitet och högskolor. Jämfört med höstterminen 2009 är det en ökning med fyra procent. Därmed fortsätter alltså trenden med ett stadigt ökande antal ansökningar.

Få sökande till masterprogram
Bland utbildningar i Lund med få sökande märks framförallt masterprogram i biologi, miljövetenskap och språkvetenskap. Yvonne Persson, utbildningssamordnare på institutionen för miljövetenskaplig utbildning menar dock att antalet studenter på utbildningarna inte är så litet som man kan tro. Eftersom man måste ha en kandidatexamen för att bli behörig till masterprogrammet uppmanar institutionen studenter att läsa de enskilda kurserna där inga krav på tidigare examen finns.– Vi får ibland kritik för att vi inte har så många sökande, men då får man förklara att studenterna ofta läser masterkurserna separat innan de tar sin kandidatexamen, säger Yvonne Persson.

Text: Niklas Sintorn

Facebook Comments

1 Comment

  1. Det är 60 000 som har ansökt i denna ansökningsomgång (15 april). Dessutom är det 40 000 internationella studenter som ha sökt. Totalt är det alltså svindlande 100 000 personer som vill plugga i Lund till hösten.

Comments are closed.

You may also like

Det stora badtestet

För den som är fast i Lund över