Inget tillstånd för “Block Party”

- in Nyheter

Den omtalade kvartersfesten under valborg ser ut att bli inställd. Arrangörerna har tagit tillbaka tillståndsansökan hos polisen och Facebookeventet är borttaget.

Arrangörerna har dragit tillbaka sin tillståndsansökan för att anordna kvartersfesten, mer känd som ”Block Party”, på siste april. Under tisdagen bjöd polisen in arrangörerna tillsammans med företrädare för Lunds kommun och AF Bostäder för att diskutera kvartersfesten. Enligt polisen var arrangörerna för sent ute när de lämnade in en tillståndsansökan förra veckan.
– I samförstånd med arrangörerna beslutade vi att styra av festen. Med anledning av festens omfattning finns det ingen möjlighet för polis och kommun att hantera en sådan situation, säger närpolischef Jörgen Nilsson.
– Vi har sagt till arrangörerna att de är välkomna att diskutera ett evenemang nästa år, och vara med redan på ett tidigt stadium då.

AF Bostäders områden inte aktuella
Under våren har AF Bostäder fört regelbundna diskussioner med polisen, bland annat om kvartersfesten.
– Ser vi att det är en orimligt stor fest på gång så reagerar vi, det är vårt ansvar som hyresvärd. Och polisen har varit drivande eftersom de har det yttersta ansvaret, säger Rolf Svensson, vd för AF Bostäder.

Men enligt honom så var inte AF Bostäders bostadsområden aktuella för festen trots allt.
– För några veckor sedan verkade det som att festen planerades på Ulrikedal eller Parantesen. Nu var det ett kommunalt område som arrangörerna hade sökt tillstånd för, säger han.

Facebookeventet borttaget
Under sista april förra året gick kvartersfesten av stapeln på Parantesen och innergården fylldes med festsugna besökare. Gruppen ”Lund Block Party” på Facebook har ungefär 2 500 medlemmar och diskussionerna går livliga om festen blir av eller inte. Men det tidigare eventet för festen har tagits bort, vilket har spätt på förvirringen ytterligare.

Fotnot: Lundagård har sökt arrangörerna utan framgång.

Text: Joakim Petersson