Bråda dagar inför lundakarnevalen

- in Karneval, Nyheter

Med elva dagar kvar till karnevalen är förberedelserna i full gång och under måndagen förvandlades Lundagård till en byggarbetsplats. Tält ska resas, biljetter ska säljas och karnevalsprodukter ska visas upp under de närmaste dagarna.

– Just nu får vi en massa olika leveranser. Det kommer 10-15 lastbilar fulla med staket, byggbodar och annat. I morgon kommer tälten att börja resas, säger karnevalsgeneralen Erik Neppelberg.

Det är ett gäng på omkring 80 karnevalister som jobbar med att förvandla Lundagård till karnevalens viktigaste arena. Biljettbodar ska också sättas upp på Mårtenstorget, Stortorget och vid stationen på onsdag.

Karnevalistisk modevisning
I imorgon kväll, tisdag, är det modevisning på Café Athen.
– Vi kommer visa upp alla produkter. Kläder, muggar och allt möjligt. Det blir en härlig karnevalistisk catwalk, utbrister karnevalsgeneralen.

Karnevalen får live-bevakning
Nytt för i år är att karnevalståget kommer att tåga i fel riktning på söndagen då årets tema, som bekant, är Rätt och Fel. En annan nyhet är Karnevalen Lajv.
– Det är ett projekt vi kommer ha med ett 50-tal karnevalister som bevakar karnevalen. De kommer fota och filma med mobilerna och det läggs sedan ut på karnevalens hemsida. Det kommer finnas en karta med taggar så man kan se var bilderna är tagna och kanske blir det någon slags kommentarsfunktion också, berättar Erik Neppelberg.
Vad ska man absolut inte missa under årets karneval?
– Att besöka karnevalsområdet! Och missa inte tombolan. Det är våra egna lotteribodar där man kan vinna allt från kaffe till tandborstar, tipsar Erik Neppelberg.
Du sprang Lundaloppet i helgen. Hur gick det?
– Det gick ganska bra, jag sprang milen på 45,27. Jag är väldigt nöjd. Jag slog Johan Wester med en minut när vi sprang loppet en vecka innan (de var utmanare i årets Lundalopp).

Text: Dajana Kovacevic
Foto: Isabel Nilsson