Lokala råvaror, men samtidigt pressade priser.
Lundagård begav sig till Kårhuset för att ta tempen på nya restaurangen Piskan och moroten inför premiären på måndag.
– Vi kör våra egna smaker, så får vi se om folk gillar det, säger kocken Mattias Gustafsson.
Kartonger i travar, lampsladdar på serveringsdisken och ekande ljud av borrmaskiner. Kårhuset sjuder av aktivitet på fredagsmorgonen.
– Vi blir klara i dag va? hojtar Åsa Lovén till en av hantverkarna. Samtidigt visar hon in i serveringsdelen. Tillsammans med Mattias Gustafsson slår vi oss ner på tre stolar mitt i byggröran.
Tvekade i början
På måndag öppnar Åsa och Mattias restaurangen Moroten och piskan.
När de i somras fick erbjudandet om att öppna restaurang här var de först tveksamma. De krävde att lokalerna skulle renoveras och att Café Cornelis, som då låg i samma byggnad, skulle flytta. Först när dessa villkor beviljats beslöt de sig för att satsa.
– Det är på håret att det går att sälja till de priser vi gör, men vi hoppas på mycket folk, säger Åsa Lovén.
Starka åsikter bland studenter
De senaste fem åren har de drivit två restauranger på Malmö högskola.
Vad tar ni med er för lärdomar därifrån?
– Classified! utbrister Mattias Gustafsson med en pust och tittar upp i taket.
Åsa Lovén fyller i att de har lärt sig att lita på sig själva och att ta folk.
– Vad man än gör så har folk en åsikt, och jag tror det är extremt i studentvärlden, säger hon.
Åsa Lovén menar att hon och Mattias Gustafsson har totalt olika personligheter, men jobbar mycket bra tillsammans.
– Du är mamman i gänget, Mattias är lekfarbrorn, hojtar Petter Lorensson, en av tre antällda, från bänken som han står och torkar av några meter bort.
Hard core-husman och slow food
De berättar att de lagar husmanskost och så kallad slow food. Det innebär att maten lagas från grunden, och att de undviker halvfabrikat. Dessutom försöker de använda säsongsbetonade och närproducerade råvaror, även om priset får styra.
– Det handlar om heder också, kärleken till maten, menar Mattias Gustafsson.
Slow food, men många stressade studenter. Hur ska ni klara trängseln?
– Vi har gott om plats, och är det fullt kan man köpa take away, svarar Åsa Lovén.
Om restaurangen blir populär hoppas de att på sikt få möjlighet att flytta ner också på första våningen, där Café Cornelis tidigare låg.
Vilka matserveringar konkurrerar ni med nu när café Cornelis har fått flytta?
– De småcaféer som ligger runt omkring har helt annat utbud, menar Åsa Lovén.
Invigning på fredag
På måndag öppnar de, och på fredag eftermiddag är det invigning. Då bjuder restaurangen på maten och surfrockbandet Langhornes spelar.
Hur känns det?
– Jag är lite orolig, det är så mycket som ska fungera. Kommer surdegen att jäsa, och ugnen att fungera? säger Åsa Lovén.
– På invigningen visar vi vårt true self, avslutar Mattias Gustafsson.