SAS: Rabatterna görs om

SAS: Rabatterna görs om

- in Studentliv
Kommentarer inaktiverade för SAS: Rabatterna görs om
@Gustaf Eriksson

Studentrabatterna har inte tagits bort, men på grund av svårigheter att kontrollera studietakten har det ansvaret lagts ut på återförsäljare. Det uppger Malin Selander, pressansvarig på SAS.

– Det är en förbättring för våra unga resenärer, säger hon.

I fredags kunde Lundagård berätta att SAS har slutat sälja biljetter med studentrabatt till personer med Studentkortet eller Membit-kortet.

Den som vill köpa rabatterade biljetter med sitt Studentlunds-kort från Studentkortet möts nu av beskedet: ”Viktigt: För närvarande går det inte att boka studentbiljetter hos SAS.”

Malin Selander, pressansvarig på SAS, menar att studentrabatterna inte har tagits bort, bara förändrats.

– Tidigare har det varit svårt att kontrollera studietakten, nu har vi lyft ut ansvaret för att verifiera det på extern återförsäljare. Samtidigt breddar vi ungdomsrabatten till att inte bara gälla inrikesflyg utan hela Europa, säger hon, och fortsätter:

– Det här är en förbättring för våra unga resenärer.

”Det här är en bra lösning”

I Lund använder du som student Studentkortet för att styrka att du pluggar. För att få ett Studentkort krävs att du är inskriven vid universitetet. Kortet ger in sin tur rätt till en mängd rabatter. Nu har dock SAS fallit bort från rabattstallet.

Vad är det som inte har fungerat?

– Jag vill inte se det så, jag vill se det som att vi fokuserar på en bredare målgrupp och lägger ut ansvaret för att kontrollera studietakt på en extern aktör, säger Malin Selander.

Varför litar ni inte på de kontrollsystem som finns?

– Det handlar inte om att vi inte litar på det. Vi vill knyta upp återförsäljare och vi tror att det här är en bra lösning.

Beskedet från SAS tog studentföreningarna på sängen, och på Studentkortet finns nu SAS-loggor som inte gäller.

– Vi är medvetna om detta och det ber vi om ursäkt för, säger Malin Selander.

Varför blev det så bråttom?

– Processerna rullade på och vi vill få ut detta så fort som möjligt för att våra resenärer ska kunna ta del av förändringarna.

Kilroy ska sälja studentbiljetter

Det är resebolaget Kilroy som har fått ta över ansvaret för att sälja studentbiljetter för SAS:s räkning.

Enligt Malin Selander går är det nu möjligt att köpa rabatterade biljetter på hemsidan Kilroy.se.

Hur ska Kilroy kontrollera studietakten?

– Det ansvaret ligger helt på bolaget, säger Malin Selander.

Lundagård har under måndagen utan framgång sökt Kilroy för att få reda på hur de ska kontrollera studenternas behörighet.

Facebook Comments

0 Comments

  1. SAS borde ha bättre koll

    Jag hoppas Lundagård uppmärksammar att det ”Studentkort” kunder måste köpa på Kilroy kan köpas av vem som helst, student eller ej. ISIC-kortet är känt för att nyttjas friskt av de som bara vill ha rabatter men inte är studenter.

  2. Ja, Kilroy har ju sålt sina ”rabatterade” studentbiljetter ett tag. Det har ju dock visat sig att det oftast är billigare att köpa sina biljetter från andra resebyråer än Kilroy då de verkar ta ut en större marginal än andra resebyråer.

You may also like

Att gå till botten

Om det är något vi gillar på Lundagård,