Karnevalen Tjugotio är nu officiellt avslutad, och det blev ett överskott trots allt: 200 000 kronor. Hälften går tillbaka till karnevalen och hälften går till barer, pianon, standar – och en viss Bill-Get.
Under måndagseftermiddagen sammanstrålade kårernas karnevalsorgan för att bevilja karnevalskommittén ansvarsfrihet och för att fördela överskottet på 200 000 kronor.
– Det känns kul! Men det är inte jättemycket med tanke på att karnevalen omsätter 25 miljoner, säger karnevalsgeneralen Erik Neppelberg.
100 000 går till karnevalen
Det har kommit att bli en tradition att karnevalens eventuella överskott går till olika typer av studiesociala projekt.
Så blir det även denna gång. Av de 200 000 kronorna går 100 000 kronor tillbaka till karnevalens egna kapital, medan andra hälften fördelas till en rad studentrelaterade ändamål.
Barer och standar
Tre ändamål delar på varsin tredjedel av 99 000 kronor. Akademiska föreningen, AF, får pengar till inköp av nya barer i AF-borgen. Lunds universitets studentkårer, Lus, får pengar för att restaurera ett av de två standar man förvaltar. Lus och AF delar även på en sista tredjedel som ska gå till musikinstrument som ska finnas tillgängliga på studentgårdarna i Lillsjödal och Skanör.
”Vill skämma bort Bill med lyxfoder”
De sista återstående 1 000 kronorna går oavkortat till Bill-Get. Ett inhyrt kreatur som enligt karnevalsgeneralen gjorde en strålande insats under Lundakarnevalens biljettsläpp.
– Vill skämma bort Bill med lyxfoder. Det är inte mer än rätt, konstaterar Erik Neppelberg, som nu har i uppdrag att lokalisera Bill på en av 4H-gårdarna utanför Lund.
Om drygt ett år ska en utredningsgrupp tillsättas som har i uppgift att undersöka möjligheterna för en ny karneval 2014. Den typen av utredningar brukar bjuda på ett positivt svar.