Snurrigt med SAS-rabatter

Snurrigt med SAS-rabatter

- in Nyheter, Studentliv
Kommentarer inaktiverade för Snurrigt med SAS-rabatter
@Gustaf Eriksson

SAS tyckte inte att kontrollen av studietakten fungerade tillfredsställande med Studentkortet och Membit. Därför lades ansvaret ut på Kilroy. Men när resebolaget ska kontrollera att studenterna verkligen studerar vänder de sig till – Studentkortet och Membit.

I mitten av mars kunde Lundagård avslöja att flygbolaget SAS inte längre accepterade Studentkort eller Membit-kort för att styrka heltidsstudier.

– Det har varit svårt att kontrollera studietakten, nu har vi lyft ut ansvaret för att verifiera det på en extern återförsäljare, sa Malin Selander, pressansvarig på SAS då.

Återförsäljaren i fråga är resebolaget Kilroy. Lundagård har under de senaste veckorna försökt få besked om hur företaget ska kontrollera studietakten.

På tisdagen kom svaret: Kilroy använder sig av Studentkortet och Mecenat.

Kontrollerar med Studentkortet

I ett mejl till Lundagård skriver Sara Pontander på Kilroys marknadsföringsavdelning:

”Om man bokar online så fyller man i sitt personnummer + studentkortsnummer, sedan går vi in och verifierar detta med Mecenat eller Studentkortet”

Vilka eventuella skillnader som finns jämfört med när Studentkortet eller Mecenat skötte verifieringen direkt framkommer inte i mejlet. Lundagård har under tisdagen utan framgång sökt Kilroy för ytterligare kommentarer.

”Vi litar helt på dem”

Malin Selander på SAS känner inte till hur Kilroy kontrollerar studietakten.

– Vi lägger oss inte i hur de sköter det. Det viktiga för oss är att de tar ansvar för det, säger hon.

Men är det inte konstigt att Kilroy vänder sig tillbaka till Studentkortet och Mecenat, som ni lämnade?

– Nej, där har vi inte någon åsikt. Vi har lagt ut verifieringen på Kilroy och de är väldigt professionella och gör ett bra jobb. Vi litar helt på dem, säger Malin Selander.

Facebook Comments

You may also like

Biljetterna till samtliga nöjen snart slut

Det har varit en stor åtgång på biljetterna