Imamer fick inte åka till föreläsning om islamofobi

- in Nyheter

Läste just artikeln om de två imamerna som tvingades kliva av ett flygplan som skulle lämna North Carolina i USA på grund av sina ”islamiska” kläder, som passagerarna på planet förmodligen trodde dolde bomber. Dessa passagerare var, om jag ska kosta på mig att vara lika  fördomsfull som dem, tjocka amerikaner med IQ-gråsten. Förmodligen iklädda hängselbyxor, bärandes på högafflar.

Imamernas kastades ut ur planet som skulle ta dem till en föreläsning om islamofobi.

Jag blir så jävla trött.

När ska ordet muslim sluta vara direktlänkat till ord som fundamentalist och terrorist? När ska man sluta döma en hel kulturgrupp efter något som ett gäng idioter gjorde för tio år sedan? När ska världen sluta låtsas vara så sekulär och utvecklad när en så utpräglad form av främlingsfientlighet riktas mot alla som bär på svart skägg eller slöja?

Jag ogillar organiserad religion. Jag ogillar när något så personlig som tro flätas samman med politiska system och och strikta regelverk. Detta, och det faktum att jag kommer från stackars Iran, gör att jag inte anser imamkonceptet tillföra världen något som den inte skulle klara sig utan. Det är min privata åsikt. Det hindrar mig inte från att vara positivt inställd till alla människor jag möter. Inga religioner, trosbekännelser, utklädnader, huvudbonader, böner på busshållplatser eller skäggiga män på flygplan kan få mig att sluta se alla människors lika värde och lika rätt till att behandlas med respekt.

 

Det skulle bara vara bra om folk kunde lära sig av historien och vi kunde undvika ett till världskrig, liksom.