Bristande dialog oroar AFB

Bristande dialog oroar AFB

- in Studentliv
Kommentarer inaktiverade för Bristande dialog oroar AFB
@Gustaf Eriksson

Nästintill obefintlig kommunikation gör AF Bostäders bostadsombudsman Sofia Högström oroad inför lördagens brännbollsavslutning. Och något renlighetspris blir det inte.

– Vi har inte fått någon respons från arrangörerna. Det har vi tolkat som att de inte är intresserade, säger hon.

I höstas utfäste AF Bostäder, AFB, ett Fair play-pris på 10 000 kronor som skulle gå till vinnarkorridoren förutsatt att ingen nedskräpning förekom under Jumbofinalen.

Trots att en del skräp kastades betalades nästan hela summan ut. En tusenlapp behöll AFB som en markering. I år blir det dock inte något pris.

– Vi skulle gärna ha utlyst priset även i år men vi har inte fått någon respons från de som ordnar turneringen. Det har vi tolkat som att de inte är intresserade, säger Sofia Högström, AFB:s bostadsombudsman.

”All information i andrahand”

Sofia Högström beskriver den kommunikation som hon haft med arrangörerna inför årets turnering som nästintill obefintlig.

– Vi har försökt föra en dialog, men det har varit väldigt svårt. Det är synd, tidigare år har det fungerat väldigt bra. Nu har vi fått nästan all information i andrahand, säger hon.

Högström skulle gärna ha sett ett samarbete med brännbolls-fixarna.

– Vi skulle ha kunnat gjort något tillsammans. Vi skulle till exempel ha kunnat bidra med erfarenhet och kunskap och stöttat på olika sätt, säger hon, och fortsätter:

– Nu vet vi inte alls vad som händer. Det är oerhört viktigt att arrangemanget blir säkert och att inte någon kommer till skada. Parentesen är ett bostadsområde, det är inte till för att tusentals personer ska festa där.

”Inte haft så mycket kontakt”

Anton Lindberg är en av arrangörerna bakom turneringen. Han håller med om att det inte har varit så mycket kommunikation med AFB.

– Vi hade ett möte, men sedan dess har vi inte haft så mycket kontakt. Men vi har en samsyn om det mesta. De vill inte att det kastas massa ägg eller rutten fisk, och det vill inte vi heller. Det skulle bli jätteäckligt dagen efter.

Vilka regler kommer att gälla för vad som får kastas under Jumbofinalen?

– Varje enskild person är ansvarig för vad han eller hon kastar. Men vi accepterar inte något som kan skada andra.

Facebook Comments

0 Comments

  1. Som boende på Parentesen och arrangör vid tidigare tillfälle tycker jag att Sofia, bostadsombudsmannen, har ett skevt synsätt på kommunikation. De har i samtal under tidigare år exkluderat boende som har framfört skarp kritik mot AFB. Utan att veta varför årets arrangörer inte kommunicerat till den grad som AFB förväntat sig, så kan man bara fundera på hur många som finns kvar att kommunicera med om AFB exkluderar individer som även vill framföra information/åsikter snarare än att bara ta emot. Det är oklart varför AFB som tidigare på sin egen hemsida marknadsfört Parentesen som Lunds festområde nu vill kväva en turnering med lång historia. Den envägskommunikation AFB kör med fungerar inte, varken på kort eller lång sikt. Istället kommer de boendes missnöje med AFB att öka och deras vilja att följa AFBs riktlinjer minska. Det följs upp av hårdare riktlinjer, som följs till ännu mindre grad. Vem som helst borde kunna se varför deras angreppssätt är dömt att misslyckas. Vem vill ha en morot när ryggen redan är blodig från piskan? GLHF. 

    1. De vill väl inte döda turneringen, de vill väl bara få bort den hjärndöda idiotaspekten av turneringen som går ut på att kasta skräp och det kan man väl förstå, det skulle säkert kunna vara en alldeles utmärkt brännbollsturnering ändå.

You may also like

Gäster tillåts på Parentesen under Valborg

Förra veckan meddelade AF Bostäder att Parentesen skulle