Luvit

- in Novischbloggen

Igår hade vi vår första lektion i psykologi. Den var riktigt bra tycker jag, läraren är engagerad och kunnig och kommer med spännande liknelser och filmer som är relaterade till ämnet, som igår bl.a. handlade om den buddistiska artikel jag har snackat om men även om hur vårt minne fungerar. Det enda jag inte riktigt trivdes med var luften i lokalen, så kvavt att man höll på att somna hela tiden. Hade det varit en sån där mardrömsföreläsare som bara maler i samma tonläge hela tiden och inte interagerar med studenterna för fem öre hade jag inte lyckats hålla mig vaken.

Så, det var bra, men Luvit?! Är det bara jag som är trög eller varför kan man inte hitta alla texter man ska läsa där? När man lever som jag, och många andra gör med en ständig tidspress, då ska relevant information vara enkel att hitta tycker jag. Om en lärare säger, ja förresten, till den 30/8 är det bra om ni läser min text ”Ensamhet och överflöd”, den finner ni på Luvit. Då tror ju jag att jag enkelt ska kunna gå in på Luvit och hämta den. Varför kan jag inte hitta den? Är jag dum i huvudet? Eller finns den inte där? Eller ligger den gömd under någon skum underkategori under Samhälle och sociala relationer (där man f.ö kan hitta gruppindelningar  och annat intressant för klassen över oss).

Som gammal informatör- och administratör känner jag starkt att inte Luvit är utvecklat till sin fulla potential . Varför inte ha allt samlat istället för en massa länkar hit och dit? Det finns ju ett (tomt) schema, kan man inte utveckla det till att skriva in föreläsningar och seminarier där med läsanvisningar och texter som bilagor? Okej att man kanske ska lära sig att söka efter information och annat när man håller på med ett specifikt arbete men jag vill inte behöva leka detektiv för att hitta en text som skall läsas till ett särskilt tillfälle. Men jag kanske har missuppfattat allt, det kanske finns någon hemlig flik där allt ligger samlat, uppstaplat i datumordning (jippi!). Kan någon visa mig det då?