Den får dig att lämna Lund

- in Nyheter, Studentliv

Är du trött på nationslivet? Behöver din lever ett klimatombyte? Gratisappen Night Time vill hjälpa dig att hitta rätt bland Malmös hot-spots.

I somras bestämde sig Lunda- och Malmöstudenterna Zlatan Alikadic, 21, och Almin Jusufovic, 25, för att informationen om Malmös uteliv var för splittrad. Idag lanseras deras iphone-app Night Time där de samlar information om de olika aktuella klubbarna i Malmö stad.

Varför behövs det en app för Malmös uteliv?

— Därför att jag som student inte alls vet vad som pågår i Malmö och var det pågår. Vi tror det finns en grupp av studenter som har tröttnat på det inrutade nationslivet och vill ha information om andra alternativ, säger Zlatan Alikadic.

Kommer det komma en nations-app?

— Vi har tänkt lite på det men tror inte det finns ett så stort behov. Man vet att okej, på torsdag går jag dit och på fredag går jag dit. Man har hittat sina favoritnationer. Alla vet vad som gäller.

Zlatan Alikadic pluggar maskinteknik på LTH i Lund och Almin Jusufovic datavetenskap vid Malmö högskola. Nu har de flera långa kvällar med hårt jobb framför sig för att hålla appen levande.

— Jag och min kollega sitter hemma och uppdaterar själva. Målet är att automatisera det i framtiden men tills dess får en av oss stanna hemma varje fredag- och lördagskväll och hålla koll.

Målgruppen är främst folk strax utanför Malmö som inte är uppdaterade. Zlatan Alikadic säger att alla klubbar ”med lite dans” är representerade.

— Vårt nästa projekt är att sprida oss till Göteborg och Stockholm. Men först vill vi bygga upp ett fungerande koncept i Malmö, säger Zlatan Alikadic.