Ny badtunna med god sikt

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Snart har studentborgen en egen badtunna med Lunds kanske vackraste utsikt. Under torsdagseftermiddagen kom tunnan på plats, men invigningen får vänta.

Med lyftkran kunde badtunnan lyftas upp från borgens framsida, för att sedan placeras bredvid bastun.
Med lyftkran kunde badtunnan lyftas upp från borgens framsida, för att sedan placeras bredvid bastun.

Nu är de bastusugna studenternas väntan över. AF-borgens egen bastu på taket har efter vinterns ombyggnationer fått sällskap under torsdagen av den efterlängtade badtunnan.

Men premiärdoppet får vänta.

– Vi planerar att dra igång den ordentligt i april, om snön inte fortfarande ligger kvar då, säger Stina Åkesson, AF-borgens VD.

Blir det du som tar första badet?

– Ja du, det vet man aldrig.

Varför behöver studentborgen en egen badtunna?

– Vi hoppas bland annat att tunnan ska göra så att vi kan ha mer konferenser och liknande under sommaren på borgen, vilket gör att vi kan få in mer pengar under en tid då det annars är ganska tomt.

Den ser dyr ut, hur mycket kommer det kosta för studenterna att låna tunnan?

– Vi har fått det mesta av investeringen sponsrat, och har inte hunnit diskutera hur vi ska göra med utlåningen av badtunnan ännu, förklarar AF-borgens VD Stina Åkesson.

Blir det några förändringar för de som hyr bastun?

– Vi kommer att behålla samma system som tidigare för de som hyr scenerna, exempelvis spexen. Men vi vill också att andra som har konferenser och fester i borgen ska kunna nyttja den. Så annars har AF diskuterat en lösning där alla studenter ska kunna hyra bastun i sista minuten, och endast behöva betala en mindre städavgift.