Ekonomicentrum rustar för eee

- in Nyheter, Studentliv

Med fokus på miljö, hållbarhet och ledarskap slår eee-dagarna upp sina dörrar under tisdagen.

– Många kommer att knipa sitt drömjobb, säger projektledaren Martin Björgell.

Ekonomernas arbetsmarknadsdagar, eller eee-dagarna som det kallas, är en årligen återkommande mässa dit studenter kan söka sig för att nätverka bland företag som ställer ut.

Nytt för i år är bland annat att eee-dagarna blivit miljödiplomerade av Håll Sverige Rent, och fokus ligger på framtidens ledarskap.

– Det kommer att bli viktigare med ansvar, miljö och hållbarhet men också med sociala aspekter. Jag tror personligen att företag måste börja bli bättre på att sätta upp andra mål än rena ekonomiska, att de jobbar med sociala och mänskliga mål också. Det är det vi hoppas på i år, säger Martin Björgell, general för eee-dagarna.

Detta är det 29:e året som mässan genomförs, och engagemanget hos deltagande studenter är stort.

– Vi har varit 25 stycken i projektgruppen som arbetat under det senaste halvåret. Under mässan så är det ungefär 220 studenter som jobbar som funktionärer inom olika områden, berättar Martin.

Det är mycket som ska fungera när dörrarna öppnas imorgon tisdag. Efter två arbetshelger och möten varje vecka, börjar pusselbitarna falla på plats.

Bakom rekryteringen stod projektledarna som i år består av generalerna Martin Björgell och Sofia Starkman. Planeringen inför årets eee-dagar började för cirka ett år sedan.

– Det har varit ett stort intresse. Över 300 studenter sökte till funktionärsposterna för att jobba under mässan, berättar Martin.

Intervju av sökande till de olika positionerna inom ledningen började i september.

– Vi har försökt att ha en så öppen och transparant process som möjligt. Alla som studerar ska ha möjlighet att vara med så mycket som möjligt, fortsätter Martin Björgell.

För att fira att arbetsmarknadsdagarna är förbi, hålls den traditionella festen Pytten i AF-borgens stora sal. Gästas gör de av musikpampen Moneybrother.

– Det är stora förväntningar, det märks. Vi har hittills sålt 800 biljetter till eftersläppet när han spelar. Jag vet inte om det någonsin har sålts så många biljetter till Pytten. Jag tror att vi kommer att fylla hela AF-borgen, säger Martin.