Beef om första platsen

- in Siste april, Studentliv

Vem var först i parken? Linköpingskillarna i tältet eller sexmästeriet från F-sektionen på LTH?

— Det är jävligt störande att de säger att de var först, vi kom redan igår. Sen sjöng de studentvisor för oss hela natten, säger Oscar Vikström.

Enligt Linköpingskillarna Erik Wall och Oscar Vikström slog de upp sitt tält redan klockan 22 under söndagskvällen. Förutom ambitionen att vara först i parken ville de även testa festivaltältet innan sommaren drar igång.

— Det var en massa skumma människor här i natt och plockade svamp tror jag, säger Oscar.

— Eller burkar var det nog, säger Erik.

Men det dröjde inte länge innan de fick sällskap.

Bredvid sitter sexmästeriet från F-sektionen på LTH. De skriker olika bud om när de var på plats, men inget är tidigare än klockan ett på natten. De säger också att de blivit nerlurade av gamla mästare.

— Igår hade vi en middag med dem och de berättade att det är en tradition att sova över i parken. Men det var nog väldigt osant, säger Erik Mårtensson.

Det hindrade dem inte att göra det bästa av saken. Klockan halv fyra öppnade de för ett möte i parken som protokollfördes i en av killarnas telefoner.

— Men det var ett rätt meningslöst, vi tog inga beslut, säger Erik Mårtensson.

Mötet var i det fria och spred sig till grannarna. Linköpingskillarna är övertygade om att det måste ha varit det tidigast dokumenterade mötet någonsin i en park.

— De använde mycket svåra ord, de hade en aristokratisk klang, säger Oscar Vikström.

Verkade de förstå vad de sa?

— Ja, det tror jag, det är smarta killar, säger Oscar Vikström

Oscar Vikström ska snart på frukost men Erik Wall måste stanna. Någon måste vakta tältet. Att vakterna inte kommit och bett dem riva det än är lite av ett mysterium.

— Jag tror det får vara kvar till 10, säger Oscar.

— Tolv tror jag, nej tio över tolv, säger Erik Wall.

Har de riktig tur kan de stanna till högst klockan 16:30. Då börjar funktionärerna röja gräsmattan framför vita scenen inför kommunens egna arrangemang under kvällen.