Få känner till rabattvägarna utanför Studentlund

Få känner till rabattvägarna utanför Studentlund

- in Novisch
Kommentarer inaktiverade för Få känner till rabattvägarna utanför Studentlund

Vill du röja runt på nationerna och ta del av hela studentlivet så finns det självklara valet. Men det finns alternativ för den som bara vill ha rabatterna. Det okända kortet heter Classic. Förra året valde 282 studenter det alternativet.

Det finns flera vägar att gå för att utnyttja studentlivets fördelar. Classickortet är ett av dem som du kan be om att få på nationen och kåren.

Förra året valde 282 studenter Classickortet för 40 kronor av totalt närmare 25 000 som betalade terminsavgiften. Det vanligaste alternativet är annars att bli medlem i Studentlund.

Pendlarrabatt ingår

Genom Studentlund kan man bland annat söka bostad på nation och AF Bostäder, söka Akademiska föreningens stipendier och delta i de enskilda medlemsorganisationernas verksamheter. Dock ingår samma företagsstudentrabatter i Classickortet, till exempel Skånetrafikens rabatt på pendlarkort.

Vill koppla fler rabatter


Så ser det åtminstone ut i dagsläget. Tidigare har Studentlund jobbat för att bland annat Skånetrafikens rabatt endast ska gälla för studentlundsmedlemmar, något som har legat på is den senaste tiden.

Men enligt Björn Johansson, ordförande på nationssamarbetet Kuratorskollegiet som är en av samarbetsparterna i Studentlund, ska de igen börja arbeta för att knyta fler rabatter till medlemmarna i Studentlund.

– Det är klart att Studentlund som organisation tjänar mer på att ha rabatter knutna till Studentlund, man vill göra medlemskapet så attraktivt som möjligt, säger Björn Johansson.

Facebook Comments

0 Comments

  1. På lth skickas mecenat kort ut även till de som inte är studenter automatiskt!

    1. Du menar väl de som inte är medlemmar i TLTH men studenter (på LTH)?

You may also like

Startskott för ett tryggare nationsliv

I kölvattnet av metoo-upproret beslutade sig studentnationerna för