Min goda mat

Min goda mat

- in Studentlivsbloggen1
6

Jag har inte så mycket sociologi att komma dragandes med idag förutom att jag är rätt imponerad av Marx. Massor av det han sa kring kapitalismen är ju högaktuellt idag, 150 år senare. Kanske var han en nostradamus, eller så är människan väldigt svår att förändra. Tror på det senare tyvärr.

Jag förstår om jag är tråkig som inte utvecklar de teorier jag nämner lite lättvindigt men  det är för att jag har fullt sjå att förstå dem själv. Vill helst inte visa på min okunskap offentligt, de räcker med att alla lärare inser att jag inte är klassens ljus.

Men! Jag kämpar på! Tragglar Marxs 1800-tals engelska (nåja) så djupt att jag glömmer bort maten. Så här såg min goda köttgryta ut när jag kom ut i köket för en stund sedan. Men köttet blev ju mört i alla fall. Fast torrt. Smakar lite rökt korv typ.

 

Facebook Comments

6 Comments

 1. Låter gott. Och intressant. Men hur kommer det sig att du läser Marx på engelska (av alla språk)?

  1. Lin Hjorth

   Ja varför läser vi Marx på engelska, vilken bra fråga! Det borde ju rimligtvis vara på tyska. Men det kan jag ju inte så varför inte svenska? Hm, det ska jag tänka på tills nästa gång, tack!

   1. Ingen orsak. Tack själv för en bra blogg. Får man tipsa om en bra bok av en sociolog i gengäld? Fick nyligen kännedom om boken/författaren via ett radioprogram och nu håller jag på och rekommenderar den till alla jag känner (och inte känner, tydligen). Grejjen med boken är att den beskriver något som jag upplevt som så självklart hela mitt vuxna liv men som få andra tycks ens höjja på ögonen åt; kortfattat det att effektivisering genom teknik borde leda till mindre arbete och ökat välstånd – inte till ”arbetslöshet” och ökade klassklyftor.

    Tänkte att av dina inlägg att dömma så kanske den kan falla dig i smaken. Om du nu inte redan känner till den här boken alltså.

    ”Arbetssamhället” av Roland Paulsen är mitt tips! (End plug.)

 2. I agree with your tips and I got more information 

 3. This is my first visit on this site and it’s great for me to know about this type information. So keep posting this type of articles.

 4. First, I have to say Valborg is amazin with good weather, awful with bad, hahahaha

  My opinion is that a lot of Swedish people have some kind of different chemical in their body, they can drink much more than, at least, Spanish peopel. And I don’t know if they don’t realize that they become sad. It is sad when they pee in front of everyone. It is sad when they forget all their things, including real bbq and radios, because they were so drunk. Is sad when they don’t remember anything. It is sad with fights and even more with rapes.

  Still, most of the people is still normal when drunk, and outdoors parties are nice. And when there is music and people dance, swedish parties are the best. But yes, I’m too old for this ridiculous parties! hahaha

Comments are closed.

You may also like

Fången i fri klädsel

Studentlivskrönikör Eric Sarkar Nilsson reflekterar över klädkoden ”fri