Kurslitteratur och extrajobb i en smäll

- in Studentliv

Joseph Alsberg har öppnat en bokhandel med både nya och gamla kursböcker på Campus i Helsingborg. Butiken ska hjälpa studenter att hitta billig kurslitteratur, men ger också extrajobb till studenter.

 

– Det är svårt att få tag på kurslitteratur, säger Joseph Alsberg som svar på varför han valt att starta butiken.

– Och vi hjälper studenter att hitta billigare böcker, så det fyller ju mitt eget behov också.

Som student på Service Management med inriktning detaljhandel, är det mycket möjligt att det är precis det här som han kommer att jobba med i framtiden, inflikar Josephs kollega Ulrika Bergström.

– Vi siktar på att allt ska finnas för alla program, berättar Joseph och fortsätter:

– Just nu finns det något för varje kurs, men det saknas lite.

Att minska svårigheterna med att få tag på kurslitteratur är inte den enda fördelen med butiken. Joseph erbjuder nämligen studenter extrajobb i butiken. Även om extrapersonalen är avlönad, medger Joseph att han själv för tillfället jobbar ideellt.

Enligt Joseph ser det än så länge ljust ut, både om man blickar tillbaka till butikens tre första veckor och om man blickar framåt.

– Det finns lärare som håller i distanskurser som har tagit kontakt med oss eftersom deras elever har svårt att hitta kurslitteratur, säger Joseph och fortsätter:

– Vi vill kunna skicka böcker till dem i framtiden, de är ytterligare en anledning till att bokhandeln behövs.

Även om Josef tycker att det är synd att vissa böcker har sålt slut, säger han att det också är ett tecken på att det finns ett behov av mer tillgänglig kurslitteratur.

  • Öppettider: Måndag-torsdag klockan 12-13.
  • Plats: SHIP på Campus Helsingborg.
  • Hemsida