Så mycket bättre

- in Nyheter

I går var vi ute på landet och höll på att frysa ihjäl men det var lite bra för det tvingade mig att koppla av lite och ligga paralyserad under ett täcke framför tv:n. Valet av program föll på ”Så mycket bättre”. Det är ju ett så himla trevligt program. Har inte sett de andra avsnitten den här säsongen och blev helt förvånad över att jag bara satt och tänkte på en massa människor när jag kollade på kändisarna, jag glömde liksom bort musiken.

Var och en av dem fick mig att associera till någon i min omgivning. Miss Li är min kompis Bello uppe från Norrland nånstans, Maja i the Sounds en tjej i köket på en av restaurangerna jag bokför åt, Vrethammar är själva redovisningskonsultdrottningen på vår revisionsbyrå, Darin min kompis Michel, Olle Ljungström min granne på landet, Pugh är en pot-purri av alla hippiemän jag växt upp med. Ja, alla hade någon de liknar. Utom Uggla, vad säger det? Att jag inte har några krullhåriga stockholmare i bekantskapen men HERREGUD, nu kom jag ju faktiskt på att jag har det och ja jo, lite lika är de nog. Båda är över femtio och ser ut som och beter sig som, ja, vad ska jag säga. Som jag? Som aldrig kommer att fatta att jag är helt out med mina 40 år numera (återkommer till det i ett annat inlägg). Fast idag började jag få lite insikter, lyssnade på någon reklamradio (fan vad jag HATAR reklamradio förresten, de har sån äcklig amerikanskstockholmsdialekt och flabbar helt hysteriskt och så kommer det helt jönsiga skrik-bilförsäljarreklamer vart femte minut som varar i femton, ja hur det nu går i hop och sen får man lyssna på Bon-Jovi och en massa väsande wailande människor i 45 minuter innan man till slut får höra EN bra låt, och den är 18 år gammal och kommer precis när man är framme).

Ja nu gick jag lite off-topic här, jag skulle bara säga att när jag kom på mig själv med att tycka att musiken i radion är skit så kände jag mig plötsligt väldigt gammal. Min farmor brukade rysa åt ”modern” musik och nu gjorde jag samma sak! Det betyder att jag inte är som Uggla då. Eller nej, nu yrar jag iväg. Hur som helst, det är så här att de här kändisarna, de kanske är så folkkära för att de påminner oss om att de är precis som VANLIGT FOLK ibland. Ja ser ni, så tänkte jag därute i kylan under täcket.