Retorikstudenten Carl Bodin Svensk, 23, som tävlar om att bli Sveriges nästa mästerkock. Efter en audition i Helsingborg som kunde ses på TV4 igår, tog du dig vidare på en rätt av halstrad torskrygg med blomkålspuré, äppelkompott och skirat smör.
Hur kommer det sig att du valde att delta i Sveriges Mästerkock?
– Det var min bror som anmälde mig. Jag såg det som en rolig grej. Mest att få se hur bra jag är på att laga mat. Jag har bara hört när jag lagat hemma att maten är god, men nu skulle jag få kritik av Sveriges tre mest smaksäkra män.
Har du någon inspirationskälla?
– Jo, det har jag väl. En amerikanare som heter Mario Batali. Han lagar mat efter devisen ”What grows together, goes together”. Jag tycker det är onödigt att köpa tonfisk från Japan, när vi har ett hav med världens bästa fisk utanför dörren.
Hur kommer det sig att du har den här passionen för matlagning?
– Jag har växt upp i ett hem där vi har lagat otroligt mycket mat. Jag började när jag var 10-12 år, så mina matförebilder då var mamma, pappa och mormor. När jag blev äldre hittade jag min egna stil.
Kan du avslöja något om hur det har gått?
– Jag kan tyvärr inte avslöja något om vad som kommer att hända. Men nästa äventyr kan du se klockan 20.00 ikväll.
Följ Carls kamp om att bli Sveriges nästa mästerkock här.