Hur är det att vara bytis?

- in Studentliv
@Lundagård

Fördomstester, topplistor och härliga äventyr. Det är vad som väntar när Hedvig Areskoug och Carl-Johan Kullving battlar på Bytisbloggen.

 

Att ta en utbytestermin lockar många under sin studietid. Men hur är det egentligen att byta studieort under en termin? Statsvetarstudenten Carl-Johan Kullving och juriststudenten Hedvig Areskoug ger sig under våren ut på utbyte till Hongkong och Bologna.

Hedvig Areskoug kommer att byta det lundensiska studentlivet mot en injektion av italienska juridikstudier. I Bologna vill 23-åringen se vad västvärldens äldsta universitet har att erbjuda sina studenter.

— Men jag vet inte ännu vad det är för kurser jag ska läsa. Utan det väljer vi på plats.

Vad har du för förhoppningar?  

– Jag hoppas att få läsa de enda kurserna som finns på engelska på lärosätet, vilket blir lite juridik och lite nationalekonomi.

Men får du tillfälle att praktisera din italienska?

–  Ja, de håller förberedande kurser för alla internationella studenter på italienska.

Carl-Johan Kullving däremot ska ta sig till det gamla handelsmeckat Hongkong.  I den före detta brittiska kronkolonin hoppas 23-åringen på att kryssa fram bland studier i statsvetenskap och campusliv nedanför Victoria Peak.

Vad ser du mest fram emot, Carl-Johan Kullving?

– Kulturkrocken, som jag tror blir riktigt stor.

På vilket sätt?

– Ja, såväl utbildningsmässigt, socialt, kulturellt och hur samhället är uppbyggt. Det blir nog exempelvis mer envägskommunikation från lärarna till oss studenter under utbildningen.

Är studentlivet lika traditionsrikt och levande som i Lund? Det får framtiden på bytisbloggen utvisa!

Läs bloggen här