Kåren bjuder in till möte om Kungshuset

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Humanistiska och teologiska studentkåren ska fatta ett gemensamt ställningstagande i frågan om filosofernas flytt från Kungshuset.

– Vi vill ha in alla åsikter inför beslutet, säger kårens vice ordförande Angelica Kauntz.

 

Ska kåren arbeta för att filosoferna ska få komma tillbaka till Kungshuset efter att det renoverats, eller ska de förespråka att institutionen ska flytta in permanent i det nya Lux-centret?

Det är frågan på bordet för HTS, Humanistiska och teologiska studentkåren. Nu bjuder man därför in till ett öppet möte för alla studenter vid fakulteten den 5 februari, för att informera och samla in åsikter inför ett stundande fullmäktigebeslut. Den 12 februari ska kårens gemensamma åsikt ska fastställas i frågan.

— Även fast mycket redan är beslutat i ärendet så tycker vi att det känns viktigt att samla in ett så stort underlag som möjligt innan kåren fattar ett gemensamt ställningstagande. Vi hoppas därför att både de som är för och emot en flytt ska komma och säga sitt, säger kårens vice ordförande Angelica Kauntz.  

Debatten om flytten av filosoferna från Kungshuset till det nya utbildningscentrat Lux fortsätter. I dagens Sydsvenskan publicerades en debattartikel där den högsta chefen för fakulteten, Dekanus Lynn Åkesson, förespråkade ett mer samlat grepp i debatten:

”Tyvärr riskerar en diskussion om yta, hyror och ventilation att skymma sikten för vad vi vill skapa i Lux.”

Fakulteten har sedan tidigare klubbat att Filosoferna ska lämna Kungshuset 2014 (läs mer här). Men protestlistor och namninsamlingar har startats för att ändra på beslutet (läs mer här). Nu vill HTS ge sitt utlåtande i saken.  Mötet hålls 18:00 den 5 februari på SOL.

[poll id=”51″]