En examen i konfetti

- in Nyheter

Medan Carl-Johan håller på att flyga till Malaysia så håller jag som bäst på att förbereda mig på en långhelg i Rom.

Förutom att Borneo i rådande stund verkar vara ganska vanskligt resmål så är det nog en aning mer exotiskt än Rom. Men, istället för regnskog tänker jag spana in ruiner, fontäner, trappor och annat som ska avverkas under ett sedvanligt besök i huvudstaden. Som tur är har jag varit i Rom tidigare så jag kan ta det förhållandevis lugnt med turistandet och fokusera på att ha det fantastiskt trevligt. Har jag riktig tur så får jag se vit rök komma från Vatikanen och då har jag varit med om något historiskt. Det hade onekligen varit kul på plats i Rom när en ny påve utses!

Igår hade jag min berömda tenta i italienska och jag kan väl säga att förutsättningarna för att klara den var en aning försämrade. För det första hade hela datorsystemet kraschat när vi kom dit (tentan skulle göras online), så i väntan på bättre tider satt vi och tjattrade i tentasalen. Dryga 45 minuter efter utsatt tid hade italienarna fått igång systemet. Dessvärre hade jag fått feber under natten och det var en omgång vårförkylning till som gav sig till känna. Inte riktigt läge för hjärngympa alltså.

Nu börjar jag känna att jag kommit in i studierna på riktigt. Alla lektioner går som de ska, det vill säga, inga har ställts in den här veckan och det är trevligt på det hela taget. Jag har dessutom äntligen fått min kurslitteratur så nu finns det ingen anledning att inte börja plugga. Jag väntar dock fortfarande på en riktig tegelsten i International Law. Tror bibeln är på 1500 sidor eller något. Eftersom föreläsningarna är tämligen oklara så lär man få ta sig igenom textmassan för att vara med på noterna.

Så, en slutlig betraktelse från landet i söder. Det är examenstider och det märks att extra mycket folk rör sig i studentkvarteren. De nyutexaminerade studenterna bär en krans med blå blommor och det kastas konfetti hejvilt. Tänk er en examen i färgglad konfetti-så önskar jag att min framtida examen blir!