AF vill starta festival

- in Nyheter, Studentliv

Till hösten planerar Akademiska Föreningen att inta Lundagårdsparken. Under 60 timmar ska parken fyllas av den festivalfirande “AF-familjen”  

 

Mellan 20-22 september i år planeras AF-projektet 60val att gå av stapeln. Där ska fem sektioner från föreningen förse Lundagårds omgivning med ljud, bild och liv i 60 timmar.

Parallellt med 60valen inträffar Kulturnatten, men projektledaren Hilda Kjellberg menar på att överlappandet hjälper mer än stjälper.

– Kulturnattens besökare har de senaste åren uppfattats som äldre, mot 30 plus hållet. Vi ämnar locka en yngre publik, vilket ger Kulturnatten nya ansikten samtidigt som deras besökare kan ta del av vårt projekt, säger Hilda Kjellberg.

Festivalen må vara ett maraton, men syftet sträcker sig längre än en prövning av dygnsrytmen för föreningens alla utskott.

– I stort handlar det om att visa en enhetlighet som inte alltid uppmärksammas. De som jobbar med festivalen är i mångt och mycket de som gör AF som förening möjlig. Festivalen blir därför en kulmination där man visar upp ‘hela familjen’ så att säga, fortsätter Hilda Kjellberg.

Men ingen fest utan folk, även under förarbetet. På måndag öppnar AF för intresseanmälningar till deras ensemble under festivalen.

– För våran ensemble siktar vi på 50-60 personer totalt, men festivalen blir verkligen vad vi gör det till, säger Hilda Kjellberg.

Fakta

[checklist]

  • Festivalen ligger fortfarande i planeringsstadiet, och Akademiska föreningen har därför inte spikat den aktuella helgen helt.
  • Budgeten ligger för tillfället på 60 000 kronor, där ungfär hälften av finansieringen kommer ifrån AF:s projektfond, hälften av externa sponsorer.
  • Källa: Peter Dahl, AF:s programchef

[/checklist]