1100 drabbade av felaktiga studentkort

1100 drabbade av felaktiga studentkort

- in Nyheter
Kommentarer inaktiverade för 1100 drabbade av felaktiga studentkort
@Carl-Johan Kullving

Höstens hallonröda studentkort har fått tryckfel. Istället för höstterminens datum står det att kortet slutar gälla den siste september. Nya kort ska vara på väg till de drabbade.

Cirka 1100 studenter har drabbats av tryckfelet. Tryckeriet som trycker studentkorten har skickat ut höstterminskort fast med vårterminens datum.

– Korten är giltiga. Det är bara datumen som blivit fel, vilket några studenter påpekade i slutet av förra veckan och i början av denna veckan. Nya kort ska vara på väg, säger Cecilia Patriksson, ordförande i Terminsräkningsföreningen som sköter studentkorten.

– Vi har informerat bland annat värdarna på nationsklubbarna och förmännen på luncherna att korten är giltiga, säger hon.

Problem med rabatten

Förra terminen väntade korttryckeriet för länge på att få en verifiering från LADOK innan korten skickades ut. De studenter som var över 26 år och inte läste på heltid hade därför problem med att köpa rabatterade kort hos Skånetrafiken. För att komma runt förra terminens problem så valde nu tryckeriet att skicka ut de nya korten fast med vårterminens datum istället.

– Ingen novisch har drabbats utan det är bara tidigare studenter. Vi har dessutom krävt att Studentkortet ska mejla ut en ursäkt till de drabbade och förklara varför det blev fel, säger Cecilia Patriksson.

Facebook Comments

You may also like

Q: Kristoffer Bengtsson (SSK)

Denne latinstudent får det att rycka i åtskilliga