Septembers dubbelliv

- in Nyheter

20130904-004953.jpg
Det känns som att jag inte gör något mer än lyssnar intensivt och antecknar från åtta på morgonen till nio på kvällen just nu.

Under terminens två första dagar har jag försökt att trycka in mer i min hjärna än jag gjort på hela sommaren. Dubbeltimmar om ätstörningar, dubbeltimmar om stress efter krigsskador, terapeutiska förhållningssätt inom psykiatrin, sammanfattning av studie på ny sjukgymnastisk intervention… Sedan tar kvällsutbildningarna vid och vi får oss till livs råd om hur man inte brinner inne på en nationsfest, varför alkohol gör oss mer sexuellt tillgängliga, vilken som är den gyllene promillenivån, vad ett besök från Tillståndsenheten eller polisen innebär och vad som händer om vi som sexmästare serverar någon som är är full.

Mellan föreläsningstimmarna får vi (i bästa fall) 15 minuters andningshål och då fixar jag pressmeddelande, försöker lista ut den perfekta mängden snabbkaffe för min termos, jagar spons, jagar ballonger som inte kommit i tid, funderar på var jag kan komma över en billig kaffekokare snabbt, bekräftar lokalbokningar som kommit på villovägar i sommaryran, planerar in höstens extraknäckföreläsningar, köper med andan i halsen en kaffekokare för 40 kronor på Svalornas på Spolegatan och försöker förgäves erinra mig vad det var jag tänkte om det där som föreläsaren sa om att vi bör omfamna våra depressioner innan det är dags att lagom disträ glida ner i bänken igen. 15 minuter är ingen lång tid.

Då gäller det att fästa blicken på personen framme vid tavlan, låta den blinkande telefonen ligga upp-och-nervänd i väskan och försöka skjuta upp allt det andra tills att nästa 15-minutershål dyker upp. (Såvida du inte kommer på med tio minuter kvar till paus att du inte minns om du stängde av plattången där hemma och bara måste rusa upp och trampa fort, fort hem eftersom bilderna av ett kolsvart vardagsrum och brännskadade människor från gårdagens brandskyddsföreläsning sitter fastetsad på din näthinna. Då, då får du kila.)

Lund för studentlivsaktiva i september, som sagt. Dubbelliv och bubblande energi och nya ansikten och sammanhang och planer och ambitioner. Det är intensivt och ibland glömmer du att äta både lunch och middag men du är så hög på livet att du liksom inte behöver något mer än de torra drömmarna och kaffet det bjuds på under mötena ändå. (Dock ska sägas om Akademiska Föreningens/Kuratorskollegiets/LUS:s alkoholhanteringsutbildning att det är ett gäng riktigt trevliga mackor vi fått. Hjärta.)

translation2 About the double life you live as an active student in Lund whit classes from 8 am to 4 pm, all sorts of alcohol workshops and fire educations from 4 pm to 9.30 pm and being so high on life that you forget to eat both lunch and dinner.