Imorgon drar höstterminens Hälsningsgille igång – större än någonsin. Förutom Stora salen ska även festvåningen i AF-borgen användas. Projektledare Anna Sterner har fullt upp inför gillet.
Vad är din roll på universitetet och i Hälsningsgillet?
– Jag jobbar som samordnare på Studentlund, och det är ett heltidsjobb där jag tagit ett år ledigt från studierna. Att vara projektledare för Hälsningsgillet är en av mina arbetsuppgifter, och det är andra gången jag arrangerar den här mässan som äger rum varje terminsstart.
Hur har det gått att anordna mässan?
– Det har gått jättebra trots att projektet är större i år än tidigare med fler organisationer och företag.
Känns det som att det kommer bli samma succé som förra terminens Hälsningsgille?
– Det är svårt att säga, men det har stor potential. Det planeras ju att vara större än tidigare.
Vad skiljer Hälsningsgillet från Student Association Fair som ägde rum för ett par veckor sedan?
– Den här är större. Det är inte bara nationerna, kårerna och AF, utan även företag och många ideella organisationer, som exempelvis idrottsklubbar och politiska organisationer med.
– Dessutom kommer representanterna från föreningar som är baserade både inom och utanför universitetet. Det handlar mindre om företag som anlitar studenter och mer om att marknadsföra sig själv. Det är ett sätt för dem att träffa studenterna. Förhoppningsvis kommer runt 4 000 studenter till Hälsningsgillet.
Passar gillet även för internationella studenter som inte talar svenska?
– Absolut. Föreningarna vill träffa alla studenter och alla talar engelska. Jag skulle bli förvånad om någon inte gör det eller är otrevlig. Hälsningsgillet är för alla studenter, ny som gammal.
Tror du den kommer att visa det bästa av studentlivet i Lund?
– Ja, det gör den absolut. Det är ett bra projekt som för samman alla organisationer så att studenterna kan träffa dem och kanske ta del av sådant man inte visste fanns.
Text och Foto: Rebecca Foxcroft
Översättning: Maximilian Aleman Tennell
Först publicerad på lundagard.net