Språkmiss av Lundakarnevalen

- in Nyheter

På söndag ställer sig 4000 studenter och köar till Lundakarnevalens upprop. Men för de internationella studenter som har gått in på hemsidan har det varit svårt att få information. Det har inte funnits ett enda ord på engelska.

Clara Luthman är kommunikationsansvarig för Lundakarnevalen 2014. Arkivfoto.
Clara Luthman är kommunikationsansvarig för Lundakarnevalen 2014.
Arkivfoto.

Karnevalskommittén har haft ett år på sig att förbereda inför karnevalen och hemsidan har legat uppe i flera månader, men under måndagsmorgonen är informationen på engelska fortfarande helt frånvarande. När Lundagård ringer upp kommunikationsansvarige Clara Luthman på måndagsförmiddagen uppger hon att informationen har missats på grund av tidsbrist.
– Vi inte har hunnit med att översätta informationen och få upp det på webben. Det har fallit mellan stolarna, säger Clara Luthman.

Clara Luthman berättar att informationen ändå har varit tillgänglig för internationella studenter, då den har skickats ut via mail. Även under Arrival Day fick internationella studenter en välkomstpåse med  information på engelska om Lundakarnevalen.
– Jag tror vi har nått ut ganska bra även till de internationella studenterna, säger Clara Luthman.

Engelsk information dyker upp
En timme efter att Lundagård pratat med Clara Luthman kommer dock en vändning. Plötsligt finns en flik på hemsidan med detaljerad information på engelska.
– Jag fick det skickat till mig precis efter att vi pratat, säger Clara Luthman.
Några tidigare synpunkter på att hemsidan inte funnits tillgänglig på engelska har Clara Luthman inte fått.
– Om det varit någon som undrat något så har de hört av sig via mail, säger hon.

På samma villkor
Clara Luthman och kollegorna i karnevalskommittén vill att internationella studenter ska engagera sig i Lundakarnevalen. Från karnevalens sida handlar bristen på engelsk information inte om ett medvetet val. Istället ska alla vara välkomna att vara med i samma sektioner.
– Det är mycket roligare att de internationella studenterna får vara med på samma villkor som alla andra, säger Clara Luthman.