Det är vart fjärde…

Det är vart fjärde…

- in Redaktörsbloggen
Kommentarer inaktiverade för Det är vart fjärde…
@Carl-Johan Kullving

Det har blivit karnevalsvecka och parken Lundagård har ockuperats av Lundakarnevalen. Endast tre dagar återstår innan hundratusentals människor kommer till Lund för att uppleva karnevalistisk yra. Vi på Lundagård har också förberett oss.

Lundagårds rapportering om karnevalen började redan i februari 2013 när karnevalskommittén valdes. Detta har följts av karnevalistiska uppräkningar, temasläppet, karnevalsgeneralsvalet och uppladdningen inför Uppropet i februari.

I januari utsågs våra medarbetare Saga Sandin och Hanna Dahlberg till karnevalsredaktörer. De har varit ansvariga för bevakningen av allt inför Lundakarnevalen, med viss vägledning av oss tre övriga redaktörer.

I februari lanserade vi vår Karnevalsfotoblogg – karneval.lundagard.se – där våra duktiga fotografer och skribenter varit med på filminspelningar, Karneveljen, Tidningsdagen och nöjesauditionerna, bara för att nämna några av alla evenemang.

Och idag, tisdagen före karnevalen, hade vi stormöte med alla skribenter, fotografer, redigerare och korrekturläsare som kommer vara med och live-bevaka karnevalen via redaktionen i tornet och sätta samman nästa pappersnummer. Ett tiotal fotografer och drygt tjugo skribenter kommer att utgöra grunden för vår rapportering. Målsättningen är att vi ska kunna publicera något minst var tredje timme – helst oftare. Läsare kommer även kunna mejla eller MMS:a in bilder till lundagard@lundagard.se för att ge bildspelen en extra krydda.

Den 24 maj kommer nr 4/2014 med karnevalsbilaga i din brevlåda. Håll utkik!

Men först – en rejäl karneval.

 

Carl-Johan Kullving

Webbredaktör

Facebook Comments

You may also like

A man from Argentina – populär bland karnevalspubliken

Billie The Vision & The Dancers spelade på