Partiet briljerar

Trots att ljudet strulade och spelningen blev försenad levererade Partiet en imponerande uppvisning i prestigelös jamning, enligt Lundagårds recensent Viktor Drangnell-Ek. 

Texterna är vassa, slipade och osar av missnöje över den borgerliga politiken. ” Ge monarken sparken” är ett av budskapen i låten ” Estelle”. Åsikterna är tydliga, men det är folkfesten som står i centrum. Musiken är fartfylld, energisk och tillsammans ställer man hela den kulturpolitiska rörelsen mot väggen. Publiken dansar och sjunger med, vilket skapar en komplett känsla av samhörighet och närvaro mellan publik och band.

Partiet består av ett begåvat entourage av musiker som gärna ger ett solo när sammanhanget kräver det. Musiken vibrerar i takt med publikens klapp och de nya medlemmarna Felicia Westerberg på bas och Simon Schaffhauser på trummor tillför Partiet nya dimensioner av musikaliska uttryckssätt.

Interaktionen med publiken är Partiets starka kort. När sångaren Fredrik Boltes sparkar ner två bänkar från scenen och skickar gitarristen på en stage-dive så är jublet totalt. Närvaron och pulsen är vad som gör Partiet till ett band som får (delar av) publiken att gråta när spelningen är över. En uppvisning i show,underhållningskompetens och folkfest blir kontentan av en blöt spelning under karnevalens sista dag. Magiskt Partiet!

Text: Viktor Drangnell Ek
Foto: Daniel Kindstrand