"Overkligt bra"

"Overkligt bra"

- in Karneval
Kommentarer inaktiverade för "Overkligt bra"
@Carl-Johan Kullving

”Overkligt bra”. Så sammanfattar närpolischefen Jörgen Nilsson den gångna helgens Lundakarneval. 

Jörgen Nilsson, närpolischef.  Foto: Arkiv/Thobias Bergström
Jörgen Nilsson, närpolischef.
Foto: Arkiv/Thobias Bergström

Söndagskvällen av Lundakarnevalen blev en lugn historia för polisen. Fyra personer omhändertogs för fylleri, men utöver det hade inte polisen fått in några anmälningar vid lunchtiden på måndagen.
– Hela helgen har varit overkligt bra. Det sitter fortfarande en i arresten för misshandeln vid Stadsparken i lördagskväll och där har vi flera misstänkta som vi jobbar vidare med. Annars är polisens efterarbete i princip avslutat nu, vilket är ett gott betyg, säger Jörgen Nilsson, närpolischef i Lund.

Enligt Jörgen Nilsson är den lugna helgen ett resultat efter gediget förarbete.
– Säkerhetssektionen har gjort ett jättebra jobb. Vakterna har haft en bra kommunikation med besökarna och det har varit få friktionsytor, säger han.

Nästan utsålt
Även karnevalskommittén är nöjda med helgen. Drygt 95 procent av alla biljetterna till de större nöjena förutom Filmen såldes. Tidigare karnevaler har den siffran varit i genomsnitt cirka 88 procent.
– Vi har inte hunnit räkna pengarna än, men preliminärt ser det ut som att vi har gått runt och att det kan bli en Efterkarneval i september och en karnevalsbok, säger Fanny Ramel, karnevalsgeneral.

Återställa området
Nu väntar några dagar av städning för karnevalisterna.
– Vi ska städa och återställa hela Lundagård denna veckan och packa ihop Karnevalscentralen. Sen ska det utvärderas och skrivas testamenten, säger Fanny Ramel.

 

 

 

 

 

Facebook Comments

You may also like

A man from Argentina – populär bland karnevalspubliken

Billie The Vision & The Dancers spelade på