Äntligen ny sida

Äntligen ny sida

- in Redaktörsbloggen
Kommentarer inaktiverade för Äntligen ny sida
@Carl-Johan Kullving
Så här såg www.lundagard.se ut år 2009, innan den senaste omgörningen. Mycket har hänt sen dess, inte sant?

Studenterna är tillbaka i Lund och en ny termin står för dörren. På www.lundagard.se har det hänt saker under sommarlovet.

Nu är den nya Lundagårdssajten äntligen lanserad!

Efter en dryg veckas arbete med att överföra filer, snygga till bilder och testa hastigheten på sidan har således äntligen den nya hemsidan lanserats (utan nyhemsida-prefixet!).

Idén om att ta fram en ny design för hemsidan föddes förra sommaren. Den dåvarande hemsidan byggdes 2010 och den tekniska utvecklingen på nätet har varit minst sagt stor sen dess. Förra höstens problem med felaktiga bildlänkningar gjorde att Redaktionen beslöt att utreda hur vi skulle kunna utveckla en ny hemsida.

Efter flera workshops där redaktionen utvärderat dåvarande hemsidan, sett över tidningens behov och spanat efter förebilder gjordes en dummy för hur den nya hemsidan skulle se ut. Resultatet av detta delades med vår webbutvecklare Veton Usejni som tillsammans med fyra kursare, som också läser systemvetenskap, gjorde sitt examensarbete om hur lundagard.se skulle kunna förbättras.

I maj fick vi styrelsens godkännande om att starta arbetet med den nya hemsidan och under sommaren har främst Veton och delvis undertecknad slitit med att få hemsidorna färdiga. Nu kan lundagard.se sjösättas, men vi har fortfarande problem med vissa fellänkningar och vissa bildvisningar som inte är uppdaterade än. Vi ber er ha överseende med detta, och skulle ni hitta en länk som ser helt uppåt väggarna fel ut så får ni gärna påpeka detta till oss genom att mejla lundagard@lundagard.se 

Den engelska sajten lundagard.net håller också på att göras om för fullt och ligger just nu nere. Även i detta fallet ber vi er att ha överseende med att det kan ta lite tid innan den är uppe och fungerar som den ska igen.

 

Allt gott!

/ Carl-Johan

 

 

Facebook Comments

You may also like

Forskarby på frammarsch

Lunds universitet planerar att bygga en mötesplats för