Magasinet kan vinna pris – igen

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

I fjol vann Magasinet på Radio AF pris för Årets närradio på Radiogalan. I år kan det bli en repris – programmet är än en gång nominerat.

På Radio AF är glädjen stor över att vara nominerade till Årets närradio igen.
– Det är väldigt roligt och en överraskning att få vara nominerade i år igen, säger stationschefen Mattias Torstensson.
– I fjol hade vi bara kört Magasinet i en termin och hade precis börjat. Nu är vi mer samspelta och har mer tanke bakom programmen, säger han.
– Vi lägger ned väldigt mycket arbete och har konsekvent innehåll, fyller Magasinets producent Angelica Dahl i.
Vad är hemligheten bakom er framgång?
– Att göra studentradio som är för studenterna och som granskar och rapporterar från studentlivet, säger Mattias Torstensson.
– Och framför allt det frivilliga arbetet medarbetarna lägger ned. Det som folk berörs av är det som ligger nära en själv, och där lyckas vi hitta det lyssnarna vill ha, säger Angelica Dahl.

Tävlar mot Uppsala
Magasinet tävlar mot Studentradion i Uppsala samt Stockholm Lokalradio. På Radiogalan på Hamburger börs i Stockholm den 18 september avgörs det vem som blir Årets närradio. Ska Radio AF upprepa succén från förra året?
– Studentradion i Sverige är väldigt bra och Uppsalas studentradio är duktiga. Det kommer bli tufft, säger Mattias Torstensson.
Genom samarbetsorganisationen Studentradion i Sverige har kanalerna i Lund och Uppsala råkats förr.
– Vi träffas ungefär två gånger om året och pratar radio, så vi känner ju de vi tävlar mot i Uppsala. Det är kul, säger Mattias Torstensson.

Sänds varannan vecka
Magasinets redaktion består av cirka åtta personer och programmet görs i samarbete med programmet Nyheter med akademisk kvart. Tidigare har Magasinet sänts en timme varje vecka, men inför höstterminen blir det ändring i tablån.
– Vi går ned i tid lite och sänder varannan vecka i stället för att behålla samma kvalitet. Det blir även mycket fokus på valet den 14 september, säger Angelica Dahl.