Lundagard.net, valet och veckobreven

Lundagard.net, valet och veckobreven

- in Redaktörsbloggen
Kommentarer inaktiverade för Lundagard.net, valet och veckobreven
@Carl-Johan Kullving
Flera nya (och några gamla) medarbetare dök upp på det första internationella mötet. Foto: Annika Skogar.

Nu rullar även vår internationella hemsida lundagard.net som den ska.

Eller ja, nästan iallafall. Det är fortfarande några bildlänkar som behöver fixas till och det tar även lite tid för redaktionen att anpassa sig till de nya formaten och möjligheterna. Likaså ska den svenska hemsidan få rätt på några bildlänkar. Men med de nya sidorna finns massor av roliga och informativa funktioner som vi ska testa och utvärdera, så var beredd på att hemsidans layout är allt annat än statisk den kommande tiden.

På lundagard.net kommer vi snart att återinföra News of the Week och Word of the Day som våra duktiga översättare kämpar med. Har du något roligt, svenskt ord som behöver en översättning så är det bara att höra av sig till lundagard@lundagard.se 

Den uppmärksamme läsaren kanske också lägger märke till att fler och fler ansikten börjar dyka upp bredvid artiklarna. Jag tror att den svenska mediabranschen fortsätter närma sig den amerikanska journalistiken mer och mer. På andra sidan Atlanten är det vanligare att läsarna söker efter specifika skribenter och deras texter, och inte bara nyheterna i sig. Genom en bild, kort fakta om medarbetaren och kontaktinformation i form av t.ex. direktlänk till medarbetarens Twitter försöker vi lyfta fram medarbetarna ytterligare.

Inför valet på söndag har vår reporter Casper Danielsson gjort ett hästjobb tillsammans med undertecknad och intervjuat studenter som är partikandidater i valet till kommunfullmäktige i Lund. Många intervjuer har det blivit, och tillsammans med redaktör Annika Skogars reportage om Lunds kommunpolitik och valmatrisen av Casper så ska lundastudenterna få tillräckligt med studentrelaterad information för att göra sina val på söndag.

I veckan har vi även bjudit in alla kårer vid Lunds universitet till vår redaktion för att dricka kaffe, äta kanelbulle och berätta mer om sig själva. Det blir många intressanta samtal och flera frågetecken om de olika verksamheterna som rätas ut. Eftersom Lund och dess studentliv är relativt litet så tror vi redaktörer på att ha en bra dialog med andra aktiva inom studentlivet. Det brukar underlätta när det tipsas om nyheter eller när intervjuer ska göras.

På fredag kommer vi även att lansera vårt nya veckobrev. En längre tid har vi sett över möjligheten att skicka ut ett nyhetsbrev varje vecka med några av de viktigaste nyheterna till de som anmält sig till utskickslistan. Hemsidan ska fortsätta att uppdateras lika frekvent och vi kommer vara lika aktiva på sociala medier, men med den här tjänsten hoppas vi kunna nå de som inte har Lundagård i sitt dagliga RSS-flöde.

Over and out

/ Carl-Johan

Facebook Comments

You may also like

Forskarby på frammarsch

Lunds universitet planerar att bygga en mötesplats för